IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia загатна два нови електрически модела

Най-вероятно те ще ще получат имената EV3 и EV4

Разрастващото се семейство модели на Kia ще включва нов малък SUV и модел, който изглежда размива границите между SUV и седан. Компанията представи два нови електромобила, потенциално наречени EV3 и EV4, в съобщение, погряващо за предстоящия EV ден на марката, който ще се състои на 12 октомври.


Kia EV


Очаква се марката да използва събитието за премиера на два нови напълно електрически модела, да обяви подробни спецификации за наскоро разкрития SUV EV5 и да предостави повече информация за бъдещото развитие на марката. Отдясно на тиймъра се намира представеният по-рано флагмански SUV EV9, до него седи все още неназован малък кросоувър, а в центъра се намира наскоро представеният среден SUV EV5.

Новият малък SUV, който се очаква да носи означението EV4, вече беше засичан многократно замаскиран на тестове, което означава, че е близко до конвейера. Automotive News съобщи, че EV4 ще започне да се произвежда в края на 2024 г.

Въпреки че спецификациите все още не са разкрити, EV4 изглежда е в диапазона на размерите на съществуващата Kia Niro, който е с дължина 4420 мм, и по-големия събрат Sportage. EV4 може да сподели нова платформа с EV5, предназначена за електромобили, по-достъпни от по-големите, базирани на E-GMP модели EV6 и EV9, и да съперничи на Peugeot e-2008.

По-малко подробности са известни за другия мистериозен модел, но се очаква EV3 и EV4 да бъдат с подобни размери. Kia обяви, че нейният EV Day ще се проведе на 12 октомври родната й Южна Корея. Компанията казва, че денят ще се превърне в годишна традиция, като Kia ще използва случая, за да покаже нови модели, технологии и концепции.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ioniq6 ( преди 6 месеца )
    10 000 km среден разход магистрала градско и други 14киловата на сто страхотна кола
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    Първата не-Тесла кола с голям магистрален пробег: Хюндай Кона/Киа е-Ниро с 64кВтч. Първата не-Тесла с рекордно нисък разход и годна за извънградско: Хюндай Айоник 28 кВтч. Във време, когато останалите не можеха да си намерят ушите по главите и имаше 3 градски колички: Leaf, Zoe и i3.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 6 месеца )
    Подкрепям, но мисля че и някой китайци са близо до Тесла колкото и Кия/Хюндай)
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Доколкото мога да се доверя на ревюта на собственици на Тесла, kia е единствената марка, която е доста близо до Тесла. При това го прави без гръмки обещания и или откровена пропаганда като останалите. Избрали са подходът на Тесла, да направят добър автомобил, а с рекламата да се заемат доволните клиенти. Това ми напомня добрите стари времена, когато mercedes нямаше нито една реклама Но въпреки това всички знаеха че това е най-добрата марка автомобили. Ех ако днес спазваха и тогавашните стандарти