IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа обновеното Sorento

Корейският SUV получава промени в дизайна и интериора

Само преди дни Hyundai представи новото Santa Fe, което се различава значително от своя предшественик, а сега дойде ред и на Kia да покаже какво ще промени при използващото същите агрегати Sorento. Разликата в случая е, че Santa Fe сменя поколенията, докато Sorento е в средата на жизнения си цикъл, така че стилистичните промени няма как да бъдат толкова драстични.


Kia Sorento


Фейслифтът носи някои съществени ревизии във вида на средноразмерния SUV, въпреки че като цяло моделът все още е сравнително нов – неговото четвърто поколение беше показано преди 3 години. Дизайнерите на Kia обаче са преработили напълно предната част, за да може тя да побере Т-образни фарове с горна лента за дневни светлини, обграждаща логото на марката.

Самата емблема вече не стои на решетката, тъй като е преместена в долната част на капака.. Решетката също има нов външен вид, както и долният въздухозаборник, като още има отделни фарове за мъгла. Вертикалните въздушни завеси сега изглеждат малко по-големи, забелязва се и сребриста предпазна плоча.


Kia Sorento


Тъй като това е актуализация в средата на цикъла, Sorento запазва страничния профил, но получава нови алуминиеви джанти. Отзад, дискретно ревизираните задни светлини имат нови графики и се събират отпред, вместо да бъдат отделни единици, както беше в случая с модела преди фейслифта.Задните светлини са разположени още по-ниско - под сребърната защитна плоча.

Интериорът изглежда познат, но има промени в арматурното табло. Например, масивните вертикални вентилационни отвори в центъра са изчезнали,като са заменени с много по-тънки вентилационни отвори, за да направят място за разширения сензорен екран на информационно-развлекателната система. Климатичните контроли са модернизирани, а старият дисплей е заменен с капацитивни бутони, подобни на тези в EV6 и Sportage.


Kia Sorento


Има и система за удостоверяване на пръстови отпечатъци, пренесена от други модели на Hyundai Motor Group, както и нови цветове на интериора - Interstellar Grey, Volcanic S, Brown и Cityscape Green.

В типичния стил на Hyundai/Kia/Genesis, това е само разкриване на промените в дизайна, тъй като техническите спецификации ще бъдат оповестени в средата на август.


0 от 500