IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Служител на паркинг пробва да съсипе колата на клиент и беше уволнен

Заради действията му гаранцията на новия Chevrolet Corvette Stingray може да отпадне (ВИДЕО)

Служител на паркинг на летището в Бирмингам, щата Алабама, забърка сериозен скандал, след като си позволи да подложи нов Chevrolet Corvette Stingray на сериозно натоварване. И сега скъпата спортна кола може да остане без гаранция, оплака се нейният собственик Тим Шерер, цитиран от телевизия WVTM 13 News.


паркиране скандал


Историята съвсем невинно, когато Шерер оставя колата си на служител на паркинга, който трябва и й намери място. Автомобилът е произведен по-рано тази година, като до момента е навъртял по-малко от 500 км и все още, по настояване на производителя, е в пробен период.

Когато Шерер дошъл да вземе колата си, той установил, че с нея да навъртени около 6,5 км. Служителят не знаел, че автомобилът е оборудван със система за наблюдение и когато собственикът прегледа кадрите, той разбрал, е отговорникът по паркирането не само е карал спортната кола повече от нужното, но е натоварил сериозни двигателя, развъртайки го до 6000 об/мин.

Шерер публикува кадрите, на които се вижда как колата се движи с висока скорост на територията на летището. Проблемът в случая, че докато този модел на Corvette е все още във фаза на разработка на мотора, производителят държи поне първите 800-1000 км неговият мотор не трябва да превишава 4000 об/мин. И ако това се случи, напълно е възможно е гаранцията да отпадне, съобщава Carscoops.



След като се свързва с компанията, стопанисваща паркинга, Шерер е получил уверение, че всички евентуални бъдещи разходи ще бъдат поети, ако възникнат проблеми с автомобила. Няколко дни по-късно обаче собственикът е получи писмо от компанията, в което се казва, че тя отказва да поеме отговорност за евентуални проблеми и отрича да е извършила нарушения, както и че колата не е повредена.

Това кара собственикът да се свърже с ръководството на летището, откъдето са започнали собствено разследване на случая. И са уверили Шерер, че виновните ще бъдат изправени пред правосъдието. Служителят, позволил си да кара автомобила по този начин, вече е уволнен.


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Toni GTI ( преди 6 месеца )
    На такива паркинги по и около летищата, като си оставите колата, никога не трябва да им оставяте ключовете. Започват да ви увещават че е задължително, че ще я измият, че ще заредят акумулатора, ще минат преглед и тем подобни глупости. И после като я набарат нещастните работници при преместването, не може да си представите какви гонки си правят един между друг, кой ще стигне първи. Всеки ден ги гледам такива *** на едно голямо испанско летище. А собствениците и хабер си нямат.
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Много такива случаи има. Спомням си за едно видео, където един шофьор на репатрак, вместо да качи Нисан ГТ-Р и да го откара в сервиза, той се обади на свои приятели(2-а мисля бяха) мина да ги вземе и се заедно покефиха на колата и най-вече на страхотното й ускорение.Жалко е, че такива хора ги назначават на работа. Недопустимо е такова отношение към чужди вещи.