IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-трудната покупка на кола е в Сингапур

Нужен е сертификат, който струва колкото четири Toyota Camry

Сингапур със сигурност е едно от местата по света, където покупката на автомобил е най-трудна. И то не заради липса на предложения или заради високата цена, а заради разрешителното, което се издава от властите. Без него покупката е невъзможна, съобщава Reuters.


покупка на автомобил


За да стане собственик на кола в Сингапур, кандидатът трябва да плати рекордната сума от 183 000 долара, срещу които се сдобива с нужния сертификат. Това е четири пъти по-скъпо от Toyota Camry в САЩ, където американец би купил същата кола за 28 000 долара. От 2020 г. досега цената за издаване на този документ се е увеличила със 106 000 долара.

Освен това сертификатът за автомобил в Сингапур се издава само на базата на конкурс и е валиден за 10 години. Квотата, въведена през 1990 г., помага за ограничаване на превозните средства по магистралите в страна, чието население вече е близо 6 милиона. В момента властите са въвели ограничение за броя на автомобилите - до 950 000 единици. А новите превозни средства могат да се регистрират само след дерегистрация на старите.

Преди началото на пандемията цената на сертификата е била 22 000 долара, но икономическият растеж и увеличените доходи на домакинствата са имали положително въздействие върху броя на собствениците на автомобили.


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    По някакъв повод бях търсил данни за Сингапур и ме изуми системата им и цените. Но като цяло физически е невъзможно да му отпуснат края,
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 6 месеца )
    Е, то превода е малко некачествен. Цената от 183 000 US e за сертификат, такси и за една Тойота. Сертификата сам по себе си е 106 376,68 US долара.
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Увеличението е колкото близо четири короли 4х28=112
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Нещо не ми излиза математиката? от 28 до 183 разлиакта не е 4х, дори и сертификата да е поскъпнал с 106? Или може би в единиа случай говорим за сингапурски долари, а в другия за американски? Пордено доказателство за некадърна статия....
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    СМОГ ( преди 6 месеца )
    Добър ден! Животът и здравето над всичко. Неходенето на поне 2 км пеша дневно при мъжете води до непочистване на лимфната и отделителната система и липса на оросяване на малкия таз. Долуподписания увесва нос и жената почва да се оглежда в гащите на съседа.
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    Спокойно! Скоро и при вас! Евро-престъпниците тъкмо гласуват Пакт за велосипеди или нещо от рода. Само това ще имате право да притежавате и то ако имате по 1000 евраци за ел кололо! В крайна сметка стадото винаги е било за това - за млеконадой и стригане! А като се възхищавате на Сингапур не забравяйте, че там управляващата хунта е повече от половин век на власт и си е откровена диктатура...
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    Tака е колега... тряба да си крепостен селянин! Направо да ти издават сертификат на кой чорбаджия принадлежиш! Ако те искат де, щото автоматизацията им е по-евтина вместо да те храни! Та в тоя ред на мисли предлагам като имаш 500 евро за кола направо да разстрелваме и да си спестим сума ти проблеми със социума?! Как ще кажеш?!
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "Освен това сертификатът за автомобил в Сингапур се издава само на базата на конглокс и е валиден за 10 години. " Човешки преводач би превел думата конглокс като търг на български. Точно затова цената се вдига - има много желаещи и ограничен брой предложения за които се наддава.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 6 месеца )
    Принципно си прав, но това е просто един град и при добре организиран градски транспорт, надали ще ти трябва автомобил. Аз докато живеех в града, кола почти не ползвах, хем нашият градски транспорт не се слави с добра организация.
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    навсякъде по света трябва да е така не може да си купиш кола за 500 евро и да ходиш да трепеш невинни по пътищата и това си е вид социална гарянция