IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla представи по-мощна версия на Model Y в Китай

Цената на електрическия SUV остава непроменена, докато пробегът е коригиран леко нагоре

Американският автомобилен концерн Tesla Inc. представи актуализирана версия на Model Y за Китай. Обновеният електрически SUV идва с няколко подобрения, включително многоцветно интериорно осветление, обновено арматурно табло, нов дизайн на колела и подобрено ускорение – като моделът запазва предишната си цена.


Tesla Model Y


Този Model Y е оборудван с 256-цветно околно осветление по примера на новия Model 3. Тази функция позволява на шофьорите да персонализират осветлението в автомобила според предпочитанията си, подобрявайки цялостното изживяване при шофиране. Наред с това, Tesla представя нова облицовка на арматурното табло, изработена от текстилни материали.

Компанията обновява и дизайна на 19-инчовите джанти, преминавайки от оригиналното сребристо покритие към черно.

Важно е да се отчете, че подобренията обхващат и производителността на Model Y. Новата версия предлага ускорение от 0 до 100 км/ч само за 5,9 секунди, малко по-бързо от предишните 6,9 секунди. Това увеличение на мощността се отнася конкретно за стандартната версия на модела. Ускорението при вариантите Long Range и Performance остава непроменено.

По отношение на пробега, новият Model Y предлага 554 км с едно зареждане, като това е с около 10 км повече спрямо по-старата спецификация. Пробегът за версията Long Range е увеличен на 688 км от 660 км преди това, докато този за Performance остава непроменен.

Новият Model Y запазва познатия си външен вид и всички други конфигурации.

В момента Tesla продава три версии на Model Y в Китай: стандартната версия е на цена от 263 900 юана (36 100 долара), версията Long Range се предлага  срещу 299 900 юана (41 100 долара), а Performance - за 349 900 юана (47 900 долара).


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Научи се какво е сарказъм!
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 6 месеца )
    Недей лъжи ве, просто теста за пробег в Китай е по-различен и неточен и от стария NEDC едва ли не го знаеш
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    raiders ( преди 6 месеца )
    Подготвят ни за "фейса" от 2024, сега се заемат отвътре в интериора, след това в екстериора. Това ми напомня за моето Ауди 80 Б3, в 1990г. отвътре беше като следващия модел Б4. Браво, така се прави за 36 000$ го взимам веднага. Но тук в Европа, мислим по друг начин, не за гражданите и да им е евтино, цената става 45 000Благодаря.
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Мечти електрофилски.Гледаме картинки и после се мятаме на тротинетката.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Китай идва, с троянски кон или директно в мометна всички лобисти в ЕС са в паника.
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Какво разбираш ти европеецо! В Китай всичко е голямо. Километри, ватове... Китайските ватове и километри не са като европейските! Един и същ модел в Китай изминава стотина километра повече. Сигурно ги зареждат с по качествен ток там!
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Jay ( преди 6 месеца )
    Никога модел Y не е имал 660 км пробег!
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Нищо ново под слънцето. Тесла постоянно прави някакви подобрения и не чака нови моделни гами, нови моделни години или каквото и да било друго, а качва всичко на поточната линия в момента в който е готово. На външен вид всичко изглежда едно и също, но на практика за една и съща календарна година са направени над 50 промени и на практика са 50 различни автомобила. Останалите автопроизводители събират всичко и го имплементират в новата моделна година и по цяла година произвеждат абсолютно един и съ