IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво става, когато искате VW Beetle да заприлича на Rolls-Royce?

Според нас крайният резултат е пълна подигравка и с двете марки

Ако някога сте мечтали да се гмурнете в море от лукс, но портфейлът ви е по-скоро празен, ето имаме нещо, което може да събуди любопитството ви. Насладете се на този особен екземпляр – ретро VW Beetle, облечен в маскировката на Rolls-Royce. В момента е обявен за продажба в Пало дел Коле, Италия, и това ни кара да се чудим: защо, за бога, някой би причинил това на бедната и невинна "костенурка"?


VW Beetle Rolls-Royce


Оригиналът на автомобила VW Super Beetle Convertible от 1972 г. - модел, първоначално изработен от Karmann. Обширните модификации включват квадратна носова част, изработена от фибростъкло, с персонализирана решетка Roll-Royce и орнамент „Spirit Of Ecstasy“, гордо разположен на върха. Предните и задните калници са разширени, докато фаровете са заменени с двойни кръгли модули в изкуствена хромирана рамка.


VW Beetle Rolls-Royce


Друга характеристика, вдъхновена от Rolls-Royce, е големият багажник отзад, който елиминира оригиналните вентилационни отвори на Beetle, което пък вероятно причинява проблеми намонтирания отзад двигател с въздушно охлаждане на VW. Завършващият щрих са страничните прагове в стил дърво, които са комбинирани с дървена облицовка тук-там вътре в купето.


VW Beetle Rolls-Royce


Прибиращият се покрив изглежда е в доста лошо състояние, като задното стъкло изглежда на ръба на отделянето, личат и няколко грозни дупки в тъканта. Що се отнася до механичното състояние на този Beetle, то остава загадка, както и пробегът, който може да бъде доста висок предвид възрастта на колата. Ако се окажете заинтригувани от това уникално творение, можете да се свържете с продавача чрез Facebook Marketplace.


VW Beetle Rolls-Royce


Исканата цена за тази странна имитация на Rolls-Royce е 9500 евро. Това звучи твърде много за модифициран Beetle, особено ако вземете предвид, че употребяваните цени за оригинален Rolls-Royce Silver Shadow от 1970 г. започват от около 13 000 евро. Вероятно затова моделът все още не е намерил купувач, въпреки че е обявен за продажба преди 5 седмици. Бързо онлайн търсене разкрива, че подобни отворени Beetles с бодикитове на Rolls-Royce се използват за сватби в Италия, може би поради ограниченото пространство по тесните улици.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Folkswagen da prilicha na rolls royce e kato dacia da prilicha na lincoln. Absurdi
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 6 месеца )
    Когато някой колхозник сдела от москвича си БМВ е мога яко, ама когато в Италия Бийтъл стане Ройс е плачевно!? Ами, мен ме кефи. Човекът е уловил характерното от британеца и го е предал на германчето много сполучливо даже. Явно и това е била целта. Ясно е, че с бюджет от 2-3к евро не може да се получи повече, пък и не е нужно.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Доста сполучливо , на мен ми харесва
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Мега яко е!
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Класика ( преди 6 месеца )
    Официално единствен и ненадминат рекорд досега,и както ми се струва и завинаги е.....,че Фолксваген Костенурка е единствения признат официално автомобил с документ,че каквото и да направиш с него( разбира се двигателя да е боксер!...- няма значение дали 30 КС или 400 КС )стойността му не се губи ,а напротив! Няма друга такава кола!И е разделен в 5 раздела:" оригинал",....."овали"....."Порше убиец"...."имитация на изгнил"....."нарисуван по свободен избор"....." всякакви външни допълнения"..!!!