IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Beetle се превърна в хижа на колела

Това странно возило се продава в Италия

Кемперите с право са наричани „дом на колела“, но някои от тях излизат извън границите на човешкото въображение. Доказателство е е този VW Beetle Holzhaus,чието име означава „дървена къща“ или „хижа“.


VW Beetle Holzhaus


Това странно превозно средство се продава в Италия, като първоначално е било обикновен VW Beetle 1302, произведен през 1970 г. Група майстори поставят дървеното тяло върху оригиналното шаси, като всички нови елементи по интериора и екстериора са направени на ръка. Върху капака на двигателя има стенопис, изобразяващ алпийска сцена с водопад, а броните и чистачките са направени от извити парчета дърво.

Дървеното тяло е вдъхновено от алпийска хижа. Параваните са монтирани върху задните прозорци от всяка страна и са снабдени с карирани завеси. Някой може дори да постави подове в сандъчетата за цветя на первазите. Бронзов орел позира на покрива, където дори има комин.


VW Beetle Holzhaus


Интериорът също изглежда като селска кабина. На арматурното табло може да се види пейзаж, изобразяващ планини. Корите на вратите също са боядисани. Отзад има пейка за трима и кръгла маса в средата. Коминът е функционален, тъй като в единия ъгъл е вградена малка камина. Но какво липсва, за да може този автомобил да мине за истински кемпер? Точно така - прилично легло.

Собственикът използва този специален „Бръмбар“ за пътувания, партита и фестивали на Alpine Club. На ралитата с автомобили VW той служи като мобилен бар и гише за билети. В обявата за продажба се посочва, че двигателят - 1,6-литров четирицилиндров с въздушно охлаждане, „работи много добре". Колата обаче има нужда от технически преглед.


Още снимка на странното превозно средство - вижте в галерията:


0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Класика ( преди 9 месеца )
    Единственото определение и понятие,определение,символ и синоним за понятието и обозначението на думата автомобил е Фолксваген Костенурка!!!!!....С това е удостоена вече 70 години единствената кола в света и заедно с гласа на Ваня Балканска е сложена Костенурката и летят в небесата ако има извънземен разум да се запознае с съвършенството на певческите ни умения и неразрушимата гениалност на автомобилите ни!- гениално творение на Порше с легендарен двигател скицирана от Хитлер....
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    E кво! Мега е яко!
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Камината колко да е камина с тази дървена обшивка. Най-много да се ползва за барбекю.