IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подготвя мини-Land Cruiser

Японците ще предложат и напълно нов SUV за един от най-големите пазари в света

Toyota започна разработването на нов SUV автомобил, предназначен първоначално за индийския пазар, който ще бъде пуснат в продажба в началото на 2026 година и ще бъде ключов продукт за новия завод на марката, съобщи агенция Reuters, позовавайки се на хора, запознати с намаренията на японския производител.


Toyota


С кодовото име 340D, новият SUV от C-сегмент, върху който Toyota работи, ще запълни празнината между средноразмерния Urban Cruiser Hyryder и по-големия многофункционален автомобил Innova Hycross. Източниците добавят, че компанията преговаря с поддоставчици, за да може да осигури производството на 60 000 бройки от новия SUV годишно.

По-интересната новина обаче е, че Toyota, подобно на Mercedes с тяхната G-Klasse, също обмисля да пусне мини версия на Land Cruiser. Източниците на агенция Reuters твърдят, че автомобилният производител не предвижда голям обем на продажбите на тази кола и все още не е взел окончателно решение.

Продажбите на Toyota в Индия се повишиха благодарение на глобалното партньорство със Suzuki, при което двата японски автомобилни производителя вземат някои автомобили, първоначално проектирани от техния партньор, след което ги персонализират и продават под собствените си марки, за да допълнят продуктовите си линии. Поради тази причина няма да е изненада да видим и малкия Land Cruiser и с емблемата на Suzuki.

Автомобилите, произведени от Maruti Suzuki, като хечбека Glanza и SUV Urban Cruiser Hyryder, сега представляват 40% от продажбите на Toyota в Индия. Около две трети от настоящия производствен капацитет на Toyota се използва от Maruti Suzuki за производство на автомобили и за двата автомобилни производителя като част от тяхното партньорство.

Toyota, която се радва на успех в Индия със SUV-то Fortuner и хибрида Camry, потвърди отново пред Reuters по-рано през септември, че очаква рекордни продажби на вътрешния пазар през 2023 г. Японският автомобилен производител вече се стреми да достигне производствен капацитет от 500 000 автомобила годишно до края на десетилетието, включително моделите автомобили, които ще доставя на Suzuki.

0 от 500