IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп се обяви срещу стимулите за електромобили

Бившият президент определи предложените от правителството разпоредби за емисиите като „убийство“ на автомобилната индустрия

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да сложи край на държавните субсидии за електрически превозни средства, като твърди, че те ще бъдат погибелният звън на американската автомобилна индустрия и ще помогнат за подхранването на възхода на Китай. „Сега те искат да преминат изцяло на електричество и да ви изгонят от бизнеса“, каза той на митинг в окръг Макомб, Мичиган.


Тръмп


„Мандатът на Байдън бърка жестоко, това е правителствено убийство на вашите работни места и на вашата индустрия. „Те казват „искате електрически превозни средства, ние ще ви ги дадем“, а всъщност проклетите неща не могат да стигат достатъчно далеч и са твърде скъпи“, каза той.

Той каза, че ще прекрати субсидиите на Джо Байдън за електрически превозни средства и ще „отмени всички убиващи работни места разпоредби, които смазват американците, работещи в автомобилната индустрия“. „Ще отприщя нещо, наречено американска енергия, ще спра забраната върху двигателите с вътрешно горене и същевременно няма да навредим на екологията“, каза той.

Планът на Байдън за "убиване на работни места заради електромобили", както го нарече Тръмп, диктува, че почти 70 процента от всички коли, продавани в САЩ, трябва да бъдат напълно електрически след по-малко от 10 години.

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Тоест искаш мен да ме задължат да плащам синтетично гориво по един лев за литър всеки добавен процент, защото на тебе така ти е кеф? Осъзнаваш ли, че на практика ще ме глобяват всяка година все едно да плащам субсидията на някой да си купи електромобил? Пък не е като да карам много! И това още не си ми обяснил с каква цел го правим? Цената на тока ще се вдигне десетократно защото ще трябва 20 пъти повече енергия от сегашната само за горива. Замърсяването ще е много по-голямо и всичко по-скъп ...
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 7 месеца )
    МитЕ, лесно си го представям! В началото ще е като дял от конвенционалното гориво, винаги ще се намерят зеленомислещи хора да платят малко повече. Постепенно дела на е-горивата ще се покачва без да се покачват цените на краен продукт. Проблема никога не е бил да платиш повече, аз и сега плащам за премиум гориво с около 50 ст повече от това, което мога да "спестя", убедили са ме, че си струва в дългосрочен план. Има една изцяло нова и много непозната за политиците наука - Маркетинг :D :D
  • #11
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Докторът ( преди 7 месеца )
    Браво на Тръмп.За нас далаверата е очевидна.Получава се, че бедните плащат на богатите да си купуват електрически подобия на автомобил. Подобието на автомобил много често се купува като втори автомобил или да се ползва за играчка.Разбира се, самият факт, че е необходимо да имаш повече от един автомобил е много вредно за природата и насърчава производството и замърсяването.Освен това, най-големият скам на електромобилите е, че те се рекламират като зелени, а това не е вярно.
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Все пак някой ще ми припомни ли какво се случи с продажбите на Тесла когато им спряха субсидиите за три години, въпреки че даваха субсидии на абсолютно всички техни конкypенти? Този мит със спирането на продажбата на електромобили в момента в който според субсидиите беше разбит преди четири години, когато спряха субсидиите на Тесла а продажбите и се вдигнаха, защото никой не може да те накара насила да си купиш нещо което не желаеш дори да ти дава субсидии.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Тинки, как точно си представяш производството на водород или синтетично гориво в началото без субсидии и държавна помощ? Питам те Би ли си купил гориво от 100 лв за литъра за да го субсидираш доброволно и да чакаш да стане по левче за литър?
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 6. Не чак толкова лесно да пишеш от мое име! Не става!
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Спрат ли субсидиите и продажбите ще намалеят.Я сега да видим как по пазарни методи ще се наложат електрокарите.Само електрозомбитата ще продължат да ги купуват.
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Най големите шмекери са американците, когато им изгодно са за отворен пазар, купувайте братя американски ***. Когато не американски компании станат по търсени в америкаяка тесла с извинението национална сигурност. А това за глобално затопляне, зелена планета натискаха целия свят да мине на зелена енергия, Германците спряха всички централи а в америка и къщите им са на дизел.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 7 месеца )
    МитБъстъре, а защо въобще трябва да има субсидии? И визирам всяка сфера от икономическия живот, като изключвам както казва Анонимен 4 - изследванията! Субсидиите изкривяват пазара и позволяват финансиране на всевъзможни безумни идеи, които са си загуба на ресурси! Защо трябва политиците с тяхното изкривено мислене да решават кой продукт да бъде налаган?!
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    2, одобрявам субсидии, за изследвания примерно, от което всеки може да профитира, а не от моите данъци да се дават за нещо, от което една шепа се облагодетелства ( спретнаха такива далавери, че ум да ти зайде).