IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредна автомобилна легенда ще се произвежда в Китай

Toyota Prado следва примера на Ford Bronco

Миналия месец един от първите SUV модели в света, Ford Bronco, кандидатства за разрешение за продажба в Китай. Това е една от последните стъпки преди да стартира производството на легендарния автомобил в азиатската страна. Миналата седмица стана ясно, че към Bronco ще се присъедини друга автомобилна легенда - Toyota Prado.


Toyota Prado

Произведена в Китай Toyota Prado

Въз основа на тийзъра, който се разпространява в китайските социални платформи и медии, съвместното предприятие на Toyota с First Auto Works (FAW) ще започне да произвежда колата във фабрика в Ченду през следващата година. Китайската версия може да предложи ретро версия със заоблени фарове.

Съдейки по снимките обаче, бъдещият Prado може да се появи в две версии – една с квадратни и друга с кръгли фарове. Размерът на китайскатаа версия на модела остава същият. Шасито все още е с размери 4920/1980/1860 мм при междуосие от 2850 мм.


Toyota Prado


Екстериорът и интериорът също ще наследят дизайна на некитайската версия. Конфигурацията включва външно захранване, безжично зареждане, дигитален ключ, отопляеми и вентилирани седалки, отопляем волан, JBL аудио система с 14 говорителя и др.

Задвижването на бъдещия модел ще бъде хибридно, състоящото се от турбодвигател и електрически мотор с комбинирана мощност от 330 конски сили и максимален въртящ момент от 630 Nm. Към това ще бъде добавена и 8-степенна механична скоростна кутия.


Toyota Prado


Що се отнася до офроуд характеристиките на автомобила, Prado има централен диференциал с ограничено приплъзване Torsen, централен диференциал с възможност за заключване, електронно контролиран механичен диференциал на задния мост, управление за различни терени, пълзящ режим и др.

Оригиналният Toyota Land Cruiser Prado е голям SUV със задвижване на четирите колела от гамата Land Cruiser, произведен от Toyota. В зависимост от платформата, Prado може също да бъде наричан Land Cruiser LC70, LC90, LC120, LC150 и LC250.

 

0 от 500