IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова маркировка показва, че много американци не могат да паркират на заден ход

Жители на район в Лос Анджелис определено изпитват огромни затруднения (ВИДЕО)

Властите в Уудланд Хилс - един от жилищните райони на Лос Анджелис, решиха да увеличат броя на местата за паркиране и промениха маркировката на пътя. Така успоредното паркиране беше заменено с диагонално, а това се превърна в изключително неприятна изненада за местните шофьори.


паркиране


Новите паркоместа на булевард „Вентура“ са разположени под ъгъл спрямо тротоара по такъв начин, че в тях може да се влиза само на заден ход. И въпреки че промяната на схемата за паркиране се обсъжда в градския съвет от много години, повечето местни жители очевидно не готови за това.

„Някои шофьори спряха трафика, докато се опитваха да наместят колите си. Други обиколиха района няколко пъти, преди да се опитат да паркират. Едно момиче беше напълно объркано, направи 5-6 обиколки, но накрая се отказа и си тръгна“, съобщава Los Angeles Times, който направи репортаж за случващото се.



Благодарение на променената маркировка, властите отчитат увеличение на броя на паркоместата през експерименталния период от 97 на 121, но шофьорите негодуват, наричайки промените „излишно“ главоболие. Недоволни са и собствениците на близки магазини, тъй като трудностите при паркиране означава по-малко клиенти.

Въпреки всички трудности градски власти нямат намерение да променят нищо и очакват жителите да се адаптират към новата схема, тоест да се научат да паркират.


0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    По правило е по-сигурно да се паркира назад, защото при приближаване на мястото за паркиране ти вече знаеш какво идва зад теб, като трафик, а от друга страна на излизане после имаш много по-добра видимост във всеки един аспект.Лошо е, че все повече водачи по света предпочитат да паркират напред, а после на излизане се виждат в приключение и създават предпоставки за катастрофи.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Не са само американците, повечето шофери и масово и т.нар. професионалисти, не занят, че се паркира винаги назад с малки изключения, дайте сега една снимка от паркинг в Япония.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 7 месеца )
    И там се хвалят с някои малки неща - маркировки, парко места... Но ми направи впечатление, че местата между колите са по-големи отколкото при нас в България. Има двойна маркировка межди нормалните коли и много повече около местата за инвалиди. В малкия, град, в който живея, не съм виждал такива. Не знам из по-големите в България има маркировки като тези от видеото.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    100 години са знаели, сега не знаят ...
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 7 месеца )
    Преди 2 седмици в Гърция на платен паркинг чичака на бариерата ми вдигаше гири защо съм паркирал на заден ход на перпендикулярно паркиране и ми сочеше другите коли че са с муцуната напред. В общи линии му казах че аз не съм ***.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    1, не е само въпрос на възпитание, а на какво са те научили и донякъде опит. Като гледам никъде из Европа (вече) не ги учат на полигон - затова и не могат да тръгват на наклон, не могат да паркират, но най-вече не познават габаритете на колата. Не един път са ме молили да им паркирам колите от "самолетоносач" до п...а въшка на места, където аз мога да вкарам 7.5т камион. А зад океана трагедията е пълна. Диагонално паркиране, зависи как са го нарисували, но рядко е да влезеш назад.
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    В България т*паците също гледат да се бухнат с предницата към тротоара (при перпендикулярно паркиране) от мързел и съответно после, като трябва да се включат пак в движението, докато не изкарат 3/4 от дължината на колата назад, не могат да видят дали не пречат на идващите от трафика коли. Всичко е въпрос на възпитание и съдържание на междуушното пространство - като не ти пука за другите (защото ти си най- и единствен на света), се държиш като дивак... :-(