IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia ще замени Renault Megane с комби за под 20 000 евро

Румънският производител възражда проекта C-Neo, за да завладее C-сегмента

Румънският производител Dacia смята да се възползва от предстоящите промени в сегмент C на пазара в Европа и да стане лидер в него, предлагайки два нови модела. За целта компанията възражда проекта си C-Neo, съобщава френското издание L'argus.


Dacia


Както е известно, основните играчи в този сегмент - Peugeot 308, Volkswagen Golf и Opel Astra, ще стана изцяло електрически най-късно до 2027 г. Румънците смятат да се възползват от това „опустяване“ и ще предложат напълно ново комби. То ще замени сегашното Renault Megane, чиято хибридна версия ще бъде спряна от производство през пролетта на 2024 г. На по-късен етап към комбито ще се присъедини и седан.

Новото комби ще бъде изградено на удължена версия на платформата, която ще бъде използвана за следващия кросоувър на Dacia. Както е известно, той ще се казва Bigster и ще дебютира официално през 2025 или 2026 г. В моделната гама на марката новото комби ще се разположи над Jogger, като дължината му ще бъде 4,6 метра и то ще предлага просторен салон и голям багажник.


Dacia


Според последните данни, задвижването на бъдещия модел ще бъде поверено на 1,2-литров бензинов двигател, който ще бъде допълнен от стартер-генератор. Новото комби ще се предлага и с фабрична газова уредба, а цените му ще варират между 19 000 и 25 000 евро. Същите агрегати ще получи и седанът, който ще бъде по-скоро фастбек.

Заради новите модели, включително следващото поколение на Duster и по-големия Bigster, румънската марка ще направи промени в производствените си мощности. Автомобилите от сегмент B, в това число и новото Sandero, което ще излезе през 2028 г., ще се сглобяват в завода в Мароко, а тези от сегмент C – в Миовени (Румъния). Ако се наложи, капзцитетът на двете фабрики ще бъде увеличен.


0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Сегашното им комби го виждам като таксиметрови най вече заради практичността да натовари куфарите.
  • #8
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    То ще има скоро китайски електрички за 25 евро, които съвсем няма да са с динамикатана този опасен автомобил.
  • #7
    4 rate up comment 13 rate down comment
    А бе ... ( преди 7 месеца )
    крайно време е неуДачията да купи рено - един дол дренки са!
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Бумеранг ( преди 7 месеца )
    Хубаво, но....двигател 1,2..... Миксер!!! Това е двигател за малолитражка, а не сегмент "С"!!! Явно ще трябва да се върнем 50 години назад и да поддържаме малкото останали качествени коли!!!
  • #5
    18 rate up comment 2 rate down comment
    do4 ( преди 7 месеца )
    А колко ти беше заплатата преди 4 години и колко е сега? сметни го в проценти и сравни и към цените на колите. Ако е същата или почти същата то лошо за теб, на повечето хора им увеличиха доста заплатите.
  • #4
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Факт ( преди 7 месеца )
    Дячия са зверски добри машини
  • #3
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Читател ( преди 7 месеца )
    А до преди 5 години имаше нови коли до 20000лв макар и базови изпълнения. Лека полека притежанието и поддържането на автомобил в бъдеще ще става все по-голям лукс.
  • #2
    6 rate up comment 31 rate down comment
    Мда ( преди 7 месеца )
    Проекта C-NEO DACIA ....сериозно ли?!? Цъ-НЕОДАЧИЯ .... Сами са си го измислили ....няма какво да се каже повече
  • #1
    26 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    питайте бе, *** когато аз карах мерцедеси и беемвета, вие карахте колелета къде бяха румънците преди 30 години къде сме ние иначе българите сме голямата работа за последните 15 години гърбавите ви укривиха и правия ток