IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Завива като танк и може да плава – ето го най-скъпия китайски SUV

Оцененият на 150 000 долара BYD YangWang U8 разчита на електрическо задвижване (ВИДЕО)

Един от водещите китайски производители- BYD, стартира продажбите на новия си модел YangWang U8. Това е най-технологичният и най-скъп SUV, предлаган в азиатската държава, като едновременно с това е един от най-мощните.


 BYD YangWang U8


Задвижването на всъдехода става с 4 независими електромотора – по един на всяко колело, като съвкупната им мощност е 1197 с. Благодарение на тях BYD YangWang U8, може да завива на 360 градуса, както го правят бойните танкове. Четирите мотора работят в комбинация с 2,0-литров бензинов двигател, който служи като генератор на батерията с капацитет 49 кВт/ч., но не е свързан с колелата. Самата батерия е вградена в шасито, а пробегът само на ток е 180 км. С пълен резервоар и заредена батерия автомобилът изминава над 1000 км.

Размерите на този SUV са впечатляващи. С дължина от 5319 мм, широчина - 2050 мм, височина - 1930 мм, и междуосие от 3050 мм, автомобилът предлага просторен салон с пет места, като няма опция за допълнителен ред седалки. Брутното тегло на автомобила е 3985 кг., се посочва в данните, публикувани от производителя.


 BYD YangWang U8


Всъдеходът е изграден на платформата e4 и е оборудван с хидравлична система за управление на каросерията Disus-P, която позволява на автомобила да се повдига и спуска до 150 мм. BYD YangWang U8 разполага с 38 различни сензора, включително лидари, камери, ултразвукови сензори и радари с милиметрови вълни.

Сред най-впечатляващите качества на модела във версията Premium Edition, която излиза първа на пазара, е, че тя може буквално да плава през брод с дълбочина до 1,4 метра. В случая окачването повдига купето с 15 см, прозорците се затварят, климатроникът преминава в режим на рециркулация, а панорамният покрив се отваря за всеки случай. Освен това екранът показва дълбочината на потапяне във водата. YangWang U8 може да плува половин час със скорост от 3 км/ч.



В салона на автомобили се залага основна на кожа Nappa и има 6 масивни екрана -23,6-инчов инструментален панел за водача, 12,8-инчов централен контролен екран и друг 23,6-инчов екран за информация и развлечения на пътника до шофьора. 

Други два екрана са за пасажерите отзад, като са монтирани на гърба на предните седалки, а последният LCD е на конзолата между задните седалки.


 BYD YangWang U8


Има и 70-инчов хед-ъп дисплей с добавена реалност и 22 високоговорителя от аудиосистемата Dynaudio. U8 разполага и с три безжични зарядни устройства за смартфони и някои не толкова обичайни технологии в автомобила, като термографска камера и интегриран сателитен телефон

Това чудо на техниката ще струва 1 089 000 юана (приблизително 150 000 щатски долара), което го превръща и в най-скъпият сериен SUV на китайския пазар. През 2024 г. BYD ще пусне и версия без допълнителен двигател – само на електричество, която трябва да се конкурира с показания по-рано M-Hero 197 на Dongfeng.


Още снимки на най-скъпия китайски SUV - вижте в галерията:


0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    И.а ( преди 7 месеца )
    Таблото си е произведение на изкуството. Браво на оризарите.
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Джипко Бибитков ( преди 7 месеца )
    Интересни са и темповете, с които ще се разваля всичката тази електроника (китайска) вътре . За софтуерните веселби и изненади да не говорим
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Джипко Бибитков ( преди 7 месеца )
    Леле, предната решетка кърти !
  • #7
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Пропов ( преди 7 месеца )
    Хахаха 4 тона?! Това освен че трябва да се кара с книжка за камион, ще седи на пътя също като камион. Иначе ще ми говорят за еко,а?! Това само канцерогенния прахоляк от гумите му отравя един големичък клас деца...на година!
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Боби ( преди 7 месеца )
    4 тона...значи ако си го взема трябва да изкарам и С категория
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Изглежда добре ( преди 7 месеца )
    Повече ми харесва от range rover
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 7 месеца )
    Цитат: Това ЧУДО на съвременната техника има 70-инчов хед-ъп дисплей с добавена реалност и 22 високоговорителя от аудиосистемата Dynaudio. U8 разполага и с три безжични зарядни устройства за смартфони и някои не толкова обичайни технологии в автомобила, като термографска камера и интегриран САТЕЛИТен телефон. . . Мисля, че това говори съвсем и предостатъъчно за това съвременно творение от най-висок мащаб
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 7 месеца )
    Аз пък предлагам най-официално и любезно на Даймлер-БЕНЦ да си вземат по едно такова жестоко модерно творение в творческата си лаборатория от майстори - еХперти и лека-полека /също както навремето постъпиха с ТЕСЛАта!!/ да започнат да се учат, обучават и специализират КАК се правят супер модерни и изпипани отвсякъде съвременни машини на високо ниво, май че нема да им е излишно подобно усилие...
  • #2
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Много маркетинг и ( преди 7 месеца )
    4 тона инженерно недоразумение. Натъпкали в него всичко което им дошло на ум. Но поне експериментират с технологиите и се учат. Все пак помним на какво приличаха китайските коли преди 20 години. Според мен им трябват им още десетина години и ще се научат да правят добри функционални коли. Напредват.
  • #1
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Няма изненада. ( преди 7 месеца )
    Прехвалените немски контейнери за смет могат само да дишат прахта на този китаец!