IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz се готви да пенсионира Gelandewagen

Следващото поколение на легендарния SUV ще се появи през 2024 г.

Mercedes-Benz подготвя премиерата на ново поколение на легендарната G-Class. Емблематичният Geländewagenсе произвежда от 1979 г., но формално историята на модела датира от 1990 г. - тогава се появява името G-Class.


Mercedes-Benz


За повече от 30 години автомобилът е сменил само две поколения, последното от които се появи през 2018 г. Шест години след премиерата си, втората генерация на G-Class се готви да напусне сцената, като вече е официално потвърдено, че новият Gelendvagen ще види бял свят през 2024 г.

Според информация на изданието Business Insider Germany, което цитира вътрешна документация на Mercedes-Benz, получена от журналисти, производството на емблематичния SUV ще спре през първото тримесечие на 2024 г. Точната дата за свалянето на модела от конвейера не е обявена, но може да се предположи, че производството на Geländewagen ще бъде завършено, след като бъдат изпълнени всички поръчки, получени за модела.

Догодина класическият SUV ще бъде заменен от по-технологична версия, създадена, като се вземат предвид съвременните тенденции. Мениджърът на проекта G-Class - Емерик Шилер, отбелязва, че новата кола ще има по-аеродинамично усъвършенстван дизайн и значително намален разход на гориво, за което помага въвеждането на хибридни агрегати.

Новото поколение на G-Class за първи път ще включва и напълно електрическа версия. Тя ще се казва Mercedes-Benz EQG и ще бъде част от подбранда EQ, който включва само автомобили с електрическо задвижване. Премиерната дата за тази версия на Gelendvagen не е обявена, но най-вероятно електрическият SUV ще се появи малко след дебюта на стандартна модификация.


0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    А кой ще плаща тока бе умник като тоя квадрат има аеродинамика на трафопост?? И без това е много грозен,ама и да харчи много вече е прекалено.Освен това е стара конструкция от 70-те години, даже пантите на вратите са външни като на Уазка.
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Рядко срещан (не и тук, разбира се) случай - три грешки в изписването на една дума (името на модела). И си го повтарят в цялата статия...Нещо като УФСЪ.
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Тара Тайко ( преди 7 месеца )
    Въздъх, ако можеше и повечето шАфьори на "кубчето" да бъдат усъвършенствани...