IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz потвърди „малка“ G-класа

Новият всъдеход ще се нарича g-Class или Class g

От слух до потвърждение, има само една стъпка, която шефът на Mercedes е направи току-що. По повод представянето на EQG, производителят потвърди пускането на мини-клас G автомобил, който ще бъде направен на новата база MMA, която също ще се използва за електрически GLA и GLB.


Mercedes-Benz


Представена като концепция в Мюнхен преди две години, електрическата G-класа EQG се представи, но покрита с камуфлаж , като това е производствената версия, която ще бъде пусната през 2024 г. Събитието на вечерта обаче беше потвърждението от Ола Калениус -  шефът на концерна, за появата на малкия брат на G-Klase. Както е показано в публикувания тийзър , в момента той се нарича g-Class или Class g (с малко g).

В допълнение към този интересен автомобил, на същата платформа марката ще прави CLA Shooting Brake, както и електрическите версии на GLA и GLB, които ще сложат край на обозначенията EQA и EQB.


Mercedes-Benz


Ще припомним, че през февруари 2023 г. производителят обяви пет модела на новата електрическа платформа MMA. Сега той потвърди четири: CLA , CLA Shooting Brake и две SUV-та, които ще бъдат GLA и GLB според нашата информация. Последните две ще се откажат от сегашните си имена EQA и EQB.

Считан отделно в компактната гама, Baby G-Class следователно е петият модел. Дълъг около 4.70 м, той ще бъде "емблематичен" и обещава "забавно шофиране" по думите на шефа на марката. Разработен върху високотехнологичната MMA платформа, той ще приеме ъгловатия вид на своя по-голям брат и вероятно задвижване на всички колела.


0 от 500