IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Tesla се връщат към бензинови коли

Това се отнася най-вече за тези, които са притежавали Model Y

Част от клиентите на Tesla са готови да заменят своите електромобили с бензинови коли. Това се отнася най-вече за един от моделите на американската марка, сочи проучване на &P Global Mobility.


Tesla


Изследването показва, че Tesla е вече е постигнала висока лоялност сред своите клиенти, но това не пречи на част от тях са предпочитат да сменят колите от марката с тези на конкурентите. Така много собственици на най-стария модел в гамата на американския производител - Model S, се опитват да го заменят с най-новите Lucid Air, Rivian R1T, Mercedes-Benz EQS и Rivian R1S.

Само 11,7% от собствениците на Model S го заменят с големия кросоувъра Model X, а 7,9% преминават на Model 3. Между другото, самият Model 3 се справя по-добре - за 40,3% от купувачите на най-достъпната Tesla следващата кола е Model Y, а 26,1% от тях отново ще си купят Model 3.

Като цяло 72,8% от клиентите демонстрират лоялност към марката, но при собствениците на Model Y тя е учудващо ниска – едва 37,3%. Все пак трябва да се отбележи, че това е рекорд за сегмента, тъй като на второ място в него се нарежда Ford Mustang Mach-E, който има само 18,5%.

Ситуацията с Model Y обаче е необичайна и с това, че след него 70,5% от автомобилистите купуват друга електрическа кола, а останалите избират SUV, кросоувър или пикап с двигател с вътрешно горене.

Авторите на изследването смятат, че Cybertruck ще промени тази картина – той просто ще запълни празното място на голям пикап/SUV в гамата на Tesla. С пускането на Cybertruck обаче все още не всичко е ясно – той беше показан още през 2019 г., а през 2021 г. беше качен на конвейера. Въпреки това, серийното му производство ще стартира едва в края на 2023 г., ако няма нови промени.


0 от 500
  • #22
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Фен ( преди 9 месеца )
    Може да сбъркаш,но само един път.Допуснеш ли два пъти една и съща грешка,значи не си много умен.
  • #21
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 месеца )
    Сложих ти +.
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 месеца )
    Бустер4о,ти слеп ли си? Всички са против теб, всички ти се подиграват смехурко.
  • #19
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Драскахте ми минуси, когато преди време ви писах, че от познатите ми и колеги от фирмата, който е карал ел. кола - не е повторил Едвам изчакваха да им мине лизинговия период. Изключение само за тези, за които им е 2+ кола, но там е я Зое или подобна лагерна количка да шетат из града.
  • #18
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Кажи сега твоето мнение за Кати Ууд да те видим от кой отбор си? На неграмотниците или на хората които разбират статиите? Съгласен ли си с твърденията "Кати Ууд (който не знае коя е може да провери) пусна 170 000 акции на Тесла на борсата, отървавайки се от нея..." Но най-вече бисера "Гост ( преди 3 часа )Щом Кати Ууд продава означава че акциите на Тесла ще падат." Защото аз си мисля, че е точно обратното. Ти на моето или на тяхното мнение си?
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Абсолютно си прав! Само такова отношение заслужават, при положение че в прав текст казват че са тук само за да говорят лъжи обиди и да се заяждат с хората, които пишат сериозни неща. Към тролски изпълнения и това им е малко! Но като не ги трият навреме си им го връщам подобаващо.
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Но най-вече как се комуникира с някой, който спори с тебе и казва че не си прав в клипа който си му снимал специално за да му отговориш на въпроса, без дори да е гледал 12 секундиния клип, който си снимал специално заради него? Това тяхното ли наричаш уважително общуване и комуникационни умения?
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    До 12. "Имаш комуникационните умения на селски бек. Научи се да говориш с хората и тогава върви да приказваш, каквото и да е." Очевидно имаш повече опит в спорове с ТPOЛОВЕ. Незнайно обаче защо ги наричаш "хората" ще ми кажеш ли как точно се комуникира с хора които твърдят че две плюс две не е четири защото така пишело в заглавието? Особено като ти дават пример за някой, който само за последния месец е спечелил 100 милиона от акции на Тесла, а те си мислят че е на загуба, заради заглавието?
  • #14
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 9 месеца )
    До 11: Беше! Новата цел е да си никой и нищо! Вече има автоматизация и не им трябват работници, те СИ правят БВП, а ти си буквално в тежест за системата - и системата ще те изхвърли. Измисления зелен преход ще те свали от колата. Целта не е да караш ЕЛ - целта е въобще да не караш! Вече има регулации за деиндустриализация на Европа. Промишленото производство ще бъде ограничено, а селскостопанското безмилостно и брутално убито под предлога СО2. Пак казвам ЕВРОПА ДНЕС Е ФАШИЗЪМ!!!
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 11 - Може би преди 50 години и основно в САЩ, където залагаха на автомобилния скетор, както сега го правят на технологичния (цялта икономика се върти около Apple , колкото и странно да звучи). Спри да наричаш хората крепостници.