IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-важните автомобилни концепции в историята

От американската доминация през 50-те години до съвременните итерации - компаниите търсят пътя към бъдещето с футуристични разработки

Автомобилната индустрия винаги се е опитвала да илюстрира нагледно как си представя мобилността на бъдещето, като през годините редица проекти са се проваляли в това отношение, докато други доста точно са улавяли бъдещите трендове.

Твърде често терминът „концептуална кола“ сега се използва за описване на слабо завоалиран сериен модел, който е бил напът да се появи в шоурумите. Но не винаги е било така – имало е време, когато описанието е запазено за най-авангардните дизайни, които показват колко плодородно може да бъде въображението на инженерите. Тук са представени някои от най-интересните и въздействащи концепции, създавани някога.


Най-значимите концептуални автомобили в историята (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 7 месеца )
    Пластмасови клосети
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 7 месеца )
    Статията на годината! Поздравления
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Ама вие сериозно, 40 страници статия
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Im-ДртiйDiN0MAN! ( преди 7 месеца )
    RR са разбира се, извън всякакви классации и критерии - щото са НЕнадминати във всяяко 1 отношение, пък и те са водещият ЛЮКС премиУМ-бранд в световен мащаб.
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Im-ДртiйDiN0MAN! ( преди 7 месеца )
    Ето че съвсем наскоро го споменах тук в 1 кратък коментар - въпросният зелено-резедав BMW Vision EfficientDynamics, който след СААБ от края на миналия век и началото на тоя заедно със сегашното електр.кабрио - GENESiS X-CONVERTIBLE са най-КРАССИВИТЕ машини, на които напоследък човек е могъл са се полюбува истински и непосредствено и без предразсъдъци. БМВ бяха обявили цена 150 хил.ЕВР0 навремето, а пък SAAB бе достъпен за 1 милион: по изключение и по поръчка. За самия нов GENESiS ще видим..