fallback

Toyota разкри авангардна поточна линия за електромобили

Новото съоръжение включва гига-преса и машини за изработване на твърдотелни батерии

Toyota днес разкри производствената си линия за електрически превозни средства със следващо поколение батерии и няколко нови технологии в Япония. Новата демонстрационна линия може да възвести нова ера в производството за японския автомобилен гигант, който се стреми да настигне своите американски и европейски съперници в надпреварата при електромобилите.

Един от акцентите на новата линия е технологията за леене на гигапреса в завода в Миочи, която марката обяви през юни 2023 г. Леенето на гигапресата се отнася до използването на големи отливки от една част за основните структурни компоненти и цели намаляване на теглото, подобряване на структурната цялост и рационализиране на производствения процес.

Toyota твърди, че има „богатство от познания“ за формите, използвани за формоване под ниско налягане и леене под налягане. Марката очевидно е усъвършенствала технологиите за отливане от производството на двигатели. Съобщава се, че с гига леене времето за производство на формата ще намалее от 24 часа до само 20 минути.

Производителят на автомобили ще използва също собствена технология за анализ, за ​​да подобри качеството на отливките, целейки намаляване броя на дефектните продукти. Бъдещите електромобили на Toyota ще използват модулна структура от три части за предната, централната и задната част, която очевидно „намалява процесите и увеличава производителността“.

fallback
  • #6
    Хвалипръц ( преди 11 месеца )
    Заради цената, затова. Гигакастингите на Тойота едва ли ще се самонапукват като тези на Тесла. И да, когато Тойота прави нещо, това е най-доброто, защото Тойота си прави нещата както трябва. А когато ги прави Тесла обикновено са недоразумения, защото приоритета на Тесла е сензацията, а не добре разработения продукт. Други въпроси имаш ли?
  • #5
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Забравих да питам, защо toyota ще произвежда по тази най-скапана технология мега кастинг с гигапреса? Това нали беше най-голямата глупост на света? Трябва да хвърлят автомобила при всеки удар. Или е глупост само когато го прави Тесла но когато го прави toyota това е най-доброто на света?
  • #4
    Хвалипръц ( преди 11 месеца )
    "Нали се сещаш че само за миналата и тази година Тесла ще произведе повече от 3,5 милиона?" Нещо не се сещам.. миналата произведе 1.3 милиона. Тая година нещо не ги виждам да произведат "повече от" 2.2 милиона. А за 20-те милиона през 2030 - ха-ха-ха-ха!
  • #3
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Какво ще се случи казваш! За разнообразие ще вземе да си изпълни обещанието и до 2030 година ще вземе да произведе 3,5 милиона електромобила? Нали се сещаш че само за миналата и тази година Тесла ще произведе повече от 3,5 милиона? А не ДО 2030, а само ЗА 2030 са планирали да произвеждат 20 милиона електромобила. Toyota не може да смогне да си произвежда бензиновите автомобили за което има 100-годишен опит и се чака по една година за corolla и 5 години за круизър, а ти говориш за електромобили
  • #2
    Хвалипръц ( преди 11 месеца )
    Тойота обръща дебелия край. Това което причини на ГМ и Фолсваген, сега ще се случи и на Тесла.
  • #1
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Тойотаджийчета, иронията е голяма, нали?
fallback
Последни