IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis произведе милионния си автомобил

Луксозно подразделение на концерна Hyundai бележи все по-впечатляващи пазарни успехи.

Точно преди осмия си рожден ден, луксозната марка Genesis продаде милионната си кола. Според Hyundai 1 008 804 автомобила Genesis са продадени в световен мащаб от създаването му като независима марка през ноември 2015 г. до края на август 2023 г.


Genesis


Степента на разпространение на марката се подобри значително през последните години, като Genesis преодоля бариерата от половин милион продажби през май 2021 г. и се нуждаеше само от две години, за да достигне цял милион. Почти 70 процента (690 177 коли) от продажбите на марката са благодарение на вътрешния пазар на Южна Корея, като голяма част от останалата част се пада на САЩ, където досега са продадени 224 646 автомобила.

Марката Genesis беше отделена от Hyundai в края на 2015 г. и първият й самостоятелен продукт беше големият седан G90, който наследи Hyundai Equus. На снимките е G80, който се позиционира в горния сегмент на средния клас и досега е най-популярният модел на марката с 390 738 продадени бройки.


Genesis


През 2020 г.Genesis разшири гамата си и пусна първия си кросоувър GV80, който бързо беше последван от по-малкия GV70. Именно тези два модела дадоха сериозен тласък на продажбите, като досега GV80 отбеляза 173 882 продажби, а GV70 добавя още 160 965.

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Колкото селяни има толкова са и Мерцедесите
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Mercedes е на 100 години аз Genesis от вчера !!!
  • #5
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Пак е добре, Мерцедес продава по 3 милиона годишно а корейците успели да продадът 1 милион за 8 години. Като 70% от продажбите са от вътрешния пазар.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 7 месеца )
    И още малко в тази връзка G90: Настройка за положително настроение и повишаването му; авто-с-мъ за ароматизиране на борда, отделно има и устройство за дезинфекция с UV-C светлина; влагат се изключително премиум-материали за цялата повърхност, включително новият устойчив коронен дървен материал плюс украсяващата лента от специално наподобяващо дърво хартия /от преработена такава/ на ивици или ленти... Или с 2 думи: This is GENESiS! Чисто и просто НЕНАДМИНАТ и НЕНАДСКОЧЕН досега!
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 7 месеца )
    1/ С-*** за предотвратяване челен удар; 2/ Монитор следящ изгубване на зоната на каране; 3/ Кръстосан контрол на шофирането съпроводен с машинно обучение; 4/ С-*** предотвратяваща евентуален удар в задната невидима за шофьора част; 5/ Монитор обхващащ напълно околната среда на движение на машината; 6/ Автоматична с-***, която спомага за смяна на лентата при приближаваща движеща се кола в съседната нам лента. Перфектен подход за авангардно мислене и маХ.подходящи решения при всяка критична ситуация
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 7 месеца )
    При водещия флагман на GENESiS - G90 на цена м/у 115-125 хил ЕВР0 всичките екстри и спец.оборудване са включени в стандартния модел, където имаме 1-классно усещане и изживяване за пасажерите; и тази СУПЕР-авангардна машина започва да се предлага в DE + CH след седмица само на 26.09. т.г. Като почти нова екстра марката предлага пръстова идентификация за индивидуалните предпочитания на всеки един драйвър. В следващия коментар ще дадем и малко допълнителни разяснения за предлаганите нови екстри..
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 7 месеца )
    Точно това, преди нема и минута и това го отразихме при новата актуална форма на фаровете на еМБечките. СУПЕР-кар и СУПЕР-ВЕСТ за ЕПИкypейците от GENESiS!