IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis показа с какво ще конкурира BMW X6

GV80 Coupe засега е само концепция с луксозен 4-местен салон

Корейският производител Genesis, който е част от групата Hyundai-Kia, вече има в гамата си голям луксозен SUV, а сега към него се присъединява и версия купе. Тя все още е само концептуален модел, но ще се превърне в сериен модел, чиято цел е да се конкурира с еталона в този сегмент – BMW X6.


Genesis GV80 Coupe Concept


Компанията- производител обяви, че с този автомобил тя се насочва към създаването на „по-емоционални и ориентирани към производителността модели“, като показва и как ще изглеждат те. GV80 Coupe Concept е с 4 места в салона вместо с 5, като предлага лукс и комфорт от най-висока класа.

Всички седалки са направени от въглеродни влакна, като са тапицирани с напа и велурена кожа. Облегалките на седалките са боядисани в същия оранжев цвят (официално наречен Magma) като на екстериора, а зад тези на втория ред ще откриете фиксирана скоба на стойката.


Genesis GV80 Coupe Concept


Някои нюанси в дизайна напомнят на на концепцията Genesis X Speedium, представена през миналата година. Сред тях са колелата, осветителните елементи и профила на задния капак на GV80. Отпред голямата решетка с гребен е завършена в черно, като в долната част са добавени отвори за охлаждане.

Калниците са малко по-широки, а покривът на купето не е черен заради приумица на дизайнерите, а защото е от въглеродни влакна. Има и два фини спойлера – единият на покрива, а другият отзад във вид на патешка опашка, като те са както естетически, така и функционални елементи.


Genesis GV80 Coupe Concept


Очевидно Genesis счита GV80 Coupe Concept за нещо порече от SUV със скосен покрив. Към момента обаче техническите характеристики на бъдещия сериен модел не се посочват. Крос-купето е изградено на платформата със задно задвижване на GV80, така че вероятно ще получи същите агрегати. Топ-версията на SUV-модела разчита на 3,5-литров V6 с двойно турбо и 375 к.с.

„При създаването си марката Genesis започна да създава луксозни седани, които се развиха в моделите G70, G80 и G90. През последните седем години добавихме повече модели, ориентирани към начина на живот, към портфолиото си, като това са GV80 и GV70 SUV. Сега разширяваме границите с по-емоционални автомобили, които издигат производителността и динамичните характеристики на Genesis“, коментира Люк Донкерволке, главен творчески директор на Hyundai Group.


Още снимки на концептуалното крос-купе - вижте в галерията:


0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    М/у другото, да отбележа, че този път наистина Пешо отреагира светкавично, щото днес сутринта си получих аннотацията за тази нова /бъдеща/ машина и ето че вестта за нея се появи в сайта. Похвална и доста учудваща ме реакция от негова страна, но рано или късно човек започва да се осъзнава - и това е същото като при ИЗБОРИте наесен. И да има и там вече така нужното ни изтрезняване на заблудените...
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Както виждаме, Пешо вече започва много ПРАВилно да се ориентира и в скоро време - току-виж и този водещ люХ-премиум епиКYPейски бранд се е превърнал в негов любим, така както подобава на разбирачите от класса. А пък това НОВОто им превъплъщение се явява много яко рапидно форсирано и VERY AGGRESSIVE мини-чудовище за хора с определен шпортен ДУХ и ВОЗИЯ, с 2 думи - мини-ПОРШ със силно динамични хар-ки както посочва сам ШЕФ ЛЮК. Малка преориентация в съседски сегмент не е излишна. СИРЕЧ: КЛАСИКА!
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Еталонът Х6?!