IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как силиконова грес помага да се отървете от прекъсванията на двигателя

Просто решение, което може да спести покупката на излишни резервни части

Много собственици на автомобили са се сблъскали с този неприятен проблем – прекъсвания при работата на двигателя. Най-лошото в случая е, че може да има огромен брой причини за тях, което прави откриването на проблема още по-трудно.


силикон


Нестабилната работа на бензинов двигател може да се открие само при загряване и само при натискане на педала за газта във всякакви режими. Най-често виновникът за това поведение на двигателя е или един от повредените сензори, или проблем в системата за запалване. Счупеният сензор обикновено се идентифицира лесно – прави се диагностика в сервиз, където компютърната програма открива повредата. Тя се отстранява и нещата се оправят.

Когато всичко е наред със сензорите, подозрението пада върху системата за запалване. Обикновено като начало се сменят свещите, но проблемът може да е в бобини, накрайници, проводници за високо напрежение и др. Електротехниците понякога решават този вид дилема за сметка на собственика на автомобила, като му предлагат да смени всички тези детайли. В резултат на това той се сдобива с куп нови части, някои от които вероятно никога няма да му потрябват.

Има обаче и механици, които знаят как да спестят пари на клиентите. За целта те използват един прост трик, базиран на факта, че силиконът не е проводник на електричество и се счита за добър изолатор. Да кажем, например, че има подозрение за проблемен проводник с високо напрежение. Той се третира с със силиконов спрей или лубрикант, след което двигателят се стартира. Ако няма проблем, значи „вредителят“ е открит и той е изолиран с помощта на силикон.


силикон


Ако обаче прекъсванията в работата на мотора продължат, на същата процедура се подлага следващия компонент от системата за запалване. След това двигателят отново се стартира и се гледа резултата. И така, докато бъде открита проблемната част. Тя се заменя и нестабилното поведение на мотора остава в миналото.

Този метод работи, но трябва да се знае едно - електроизолационните свойства на силиконовото покритие са много краткотрайни - максимум 30 минути. След този период филмътсе отделя от третираната повърхност поради високата му течливост. Ето защо няма да е възможно да „излекувате“ проблема със запалването завинаги с негова помощ. Но пък от друга страна ще бъдете наясно кой е проблемният компонент и ще можете да го замените с нов.


0 от 500