IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Словенци показаха суперкола с 2500 конски сили

Вторият модел на Tushek се казва Aeon и се предлага с електрическо или с plug-in хибридно задвижване

Словения не е сред държавите, които първосигнално свързваме с направата на суперавтомобили, но един господин на име Альоша Тушек има за цел да промени това възприятие. Бившият състезател в момента произвежда дуо от електрифицирани хиперколи, за които той твърдо вярва, че ще оставят значителна следа в сегмента.


Tushek Aeon


Неговата компания Tushek днес представи втория си модел - Aeon. Това е чисто нов, изработван по поръчка автомобил, за който се казва, че не само ще се конкурира, но и ще „доминира“ пазара на хиперавтомобили. Предлага се с две опции за задвижване, като и двете осигуряват впечатляващо съотношение мощност/тегло.

Aeon E представлява изцяло електрическия вариант, който може да се похвали с удивителна изходна мощност от над 2500 к.с. (1864 кВт/2535 к.с.). Освен това се твърди, че колата има тегло от 3527 фунта (1600 кг), което води до впечатляващо съотношение мощност към тегло от 1,7:1.


Tushek Aeon


Версията Aeon H има plug-in хибридно задвижване, което комбинира V8 с електрически мотор. Този вариант генерира близо 600 коня по-малко, но все пак осигурява впечатляващите 1439 кВт/1957 к.с. Тук теглото е по-ниско - 1480 кг, което означава, че съотношението му мощност/тегло е дори по-добро от това на изцяло електрическия модел.

За интериора Tushek казват, че моделът ще бъде фокусиран върху създаването на персонализирано изживяване за всеки купувач. „Aeon възвестява нова зора в производството на хиперавтомобили, с персонализация на преден план. Всяко превозно средство е индивидуално съобразено със своя собственик, за да създаде несравнима връзка между човек и машина. Нашата концепция позволява на клиентите да персонализират напълно интериора на автомобила. Това ни отличава от другите производиели по света и гарантира, че всяко превозно средство е наистина уникално“, обяснява Тушек.


Tushek Aeon


Това не е първият опит на компанията да създаде суперавтомобил, преди това тя направи и продаде TS 900 с над 900 коня, който можеше да достигне100 км/ч само за 2,7 секунди. Tushek планира да разкрие производствения график на Aeon на малко по-късен етап.

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Браво ( преди 7 месеца )
    Истината е, че Балканите - Русенските Sin cars-чета, Хърватия с Римац, а сега и Словения с Tushek разбиват на пух и прах доскоро изградените представи за хипер-коли.. Респект !