IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шакил О'Нийл се сдоби с Rolls-Royce Phantom в стил „Супермен“

Новото возило на легендарния баскетболист е доработено от West Coast Customs

Легендарният баскетболист Шакил О'Нийл е известен с любовта си към автомобилите и току-що разшири колекцията си с още една впечатляща машина. Това е Rolls-Royce Phantom и тъй като бившата звезда от НБА не обича стоковите модели, новата му придобивка също е доработена, като подобренията по нея са дело на известното американско тунинг-ателие West Coast Customs.


Rolls-Royce Phantom


Именно то публикува снимки на автомобила, без да издава много подробности. Съобщава се само, че друго ателие – Mansory, е автор на доработките то екстериора на британския луксозен седан. Те включват преработена долна част на предната броня, която получава подобна на решетка част в средата и дебела престилка, както и допълнителни LED-светлини отстрани.

Има някои дискретни приставки за странични прагове, които също се виждат, а също така и чифт спойлери, включително този на капака на багажника и този над задното предно стъкло, както нов дифузьор. Всички допълнителни елементи са изработени от въглеродни влакна, а към тях са добавени и комплект специални алуминиеви джанти с 10 спици. Те са с черно покритие, което да съответства на останалата част от екстериора и иман централни капачки на Rolls-Royce и гуми Pirelli Scorpion.


Rolls-Royce Phantom


Традиционно колите на Шак получават лого на Супермен върху решетката си и този Phantom не прави изключение. За съжаление, снимки на интериора на лимузината не бяха публикувани, така че не е ясно какви подобрения са направени в него.

Що се касае до двигателя, най-вероятно това е стандартният за модела – 6,75-литров V12 с двойно турбо, който развива 571 к.с. и 900 Нм, които се изпращат към задните колела с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема малко над 5 секунди, което е впечатляващо за кола с тегло 2,5 тона.


Rolls-Royce Phantom


Това не е единственият Rolls-Royce в колекцията на легендарния баскетболист, тъй като през годините той е притежавал доста коли на британската марка. Наскоро той се сдоби и с Cullinan, чиято доработка отново беше поверена на West Coast Customs. Всъдеходът е боядисан в цвят бордо, като също има логото на Супермен на решетката.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    qqq ( преди 7 месеца )
    а бе, завиждам, ама "благородно"!
  • #2
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Реално ( преди 7 месеца )
    Shaq е жива легенда, но тази илиенска кинкалерия да носи емблемата The Spirit of Ecstasy (Духът на екстаза) или Летящата Лейди, вдъхновена от Нике - крилатата богиня на Победата от Самотраки... И да ти позволят да изплескаш значка на Супермен нвърху легендата Ролс Ройс.. Тоя свят тотално изтрещя! Няма стил, няма концепция и завършени форми - има кич на парче и тотално бездарие навсякъде.
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Борислав ( преди 7 месеца )
    Не завиждам на успелите хора направили милиони с много,много работа,а не от кражби.