IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа най-екстремния F-150 Raptor

Новата топ-версия на пикапа развива над 700 к.с.

Американският производител Ford представи новия F-150, моделна година 2024, който получава промени в дизайна и нови функции. Пикапът ще се предлага в различни модификации, сред които ще има и екстремна – R, която ще развива мощност от над 700 к.с., съобщават от компанията.


Ford F-150 Raptor R


Стандартният Raptor се задвижва от двигател EcoBoost V6 двигател с двойно турбо, произвеждащ 450 к.с. и 510 Нм въртящ момент. За R-версията обаче се използва 5,2-литровия V8 с компресор, поставян на Mustang Shelby GT500. Неговите настройки са променени, като от Ford не разкриват точната мощност.

За сравнение, големият конкурент Ram предлага TRX , който се задвижва от 6,2-литров V8 с компресор. Мощността в случая е 702 к.с. и 650 Нм, което означава, че Raptor R със сигурност ще има повече коне под капака.


Ford F-150 Raptor R


Другите промени при F-150 включват преработен преден край със стандартни LED-фарове, премахване на опцията за 3,3-литров V6 двигател и нова задна врата Pro Access, която включва прост механизъм с панти в средата на традиционната падаща врата .

Кабината на пикапа разполага със стандартни 12-инчови екрани за водача и централната конзола, както и допълнителен хед-ъп дисплей.


Ford F-150 Raptor R


Raptor получава нови амортисьори с два клапана, както и опростен списък с опции, който намалява броя на комбинациите, възможни за поръчка, без това да се отразява на характеристиките на модела.

От Ford посочват, че само пакетът Raptor R, покачващ мощността до над 700 к.с., ще струва 31 575 долара. А това означава, че цената на пикапа в случая ще достигне 111 500 долара, като за тази сума клиентът получава всъдеход с ускорение на спортен автомобил и усъвършенствано управление на пътя.


Още снимки на екстремния пикап - вижте в галерията:


0 от 500