IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идеално запазен Ford Sierra Cosworth 4x4 се продава от първи собственик

Автомобилът е оценен на 30 000 евро, а състоянието му изглежда поразително добро

Ford Sierra се появи на бял свят през 80-те и по-точно през 1982 като наследник на емблематичния Taunus/Cortina и предшественик на далеч не толкова култовия, но харесван от мнозина и продаван в огромни тиражи по цял свят Mondeo/Contour. Колата няма нищо от класическия чар на своя предшественик, но в технически смисъл си остана напълно класическа - двигател отпред, задвижване на задните колела.


Ford Sierra Cosworth 4x4


По онова време този тип компановка вече се смяташе за остаряла в масовия сегмент, но винаги е имало фенове на класиката и Ford се възползва добре от интереса към рали версиите на Sierra. Eкземплярът, който се вижда на снимките, е цивилната версия на рали автомобила, т.е. версията Cosworth 4x4 - между другото, тази модификация като цяло е по-малко ценена спрямо Cosworth само със задно задвижване.

Автомобилът е от второто поколение на този модел, което беше и единственото с вариант седан. Sierra mk1 се предлагаше като хечбек с три или пет врати, както и като комби. Първото поколение Sierra се предлагаше и в Северна Америка под странното име "Merkur" - не, не става дума Mercury. Наричаше се Merkur XR4.


Ford Sierra Cosworth 4x4


Второто издание на Sierra имаше две върхови версии. Едната от тях беше луксозната 2.8 V6 Ghia с разошно за времето си оборудване, а другата - спортист на име 2.0 Turbo Cosworth, като този пример от 1990 г.

Обявеният за продан автомобил е от първи собственик и е с пробег 113 000 км. Състоянието му спрямо снимките и описанието изглежда абсолютно безупречно, като най-впечатляващото е, че не личат никакви следи от корозия - най-големият враг на Sierra. Обявената цена е около 30 000 евро.


Още снимки на продавания Ford Sierra Cosworth 4x4 - вижте в галерията:


0 от 500