IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SsangYong отново сменя името

През 2024-а марката ще заложи на абревиатура от три букви

Южнокорейският конгломерат KG вече притежава производителя на предимно достъпни кросоувъри SsangYong, като това стана през лятото на 2022 г. Това е основният инвестиционен партньор на компанията, а сега шефът на марката в Европа официално потвърди промяната на името на автомобилния производител, като заяви, че това ще се случи през 2024 година.


SsangYong


По информация на Motor.es, автомобилната марка SsangYong ще промени името си на KGM. Ще припомним, че миналото лято корпоративният гигант KG Group пое управлението на автомобилния производител, всичките му съоръжения и подразделения, като стана едноличен собственик.

Благодарение на това свежо финансиране се появи новият електрически кросоувър SsangYong Torres. Ог ръководството на  компанията отбеляза, че автомобилният производител ще продължи да залага на електрически автомобили.

Първоначално се обмисляше името KG Mobility, което вече се появи в медиите. Но в крайна сметка беше лешено, че то е твърде дълго. „И това е без дори да назоваваме отделни модели. Затова решихме да го съкратим до три букви. Обичайната емблема ще бъде запазена", казват от компанията.

Ще припомним, че компанията SsangYong е основана през 1954 г. Това е най-старият корейски производител на автомобили. През последните години този автомобилен производител се оказа в много тежко финансово състояние, което почти доведе до фалит. Сега, под ръководството на KG автомобилният производител ще продължи работата си.


0 от 500