IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda продължава да дразни с новия Superb

Чехите показаха лифтбека, покрит с тънък камуфлаж (ВИДЕО)

След смъртта на OpelInsignia и Ford Mondeo, масовият сегмент на седаните със средни размери продължава да се свива. Mazda 6 е малко по-дълъг, докато наскоро представеният Volkswagen Passat ще се продава само като комби.


Skoda Superb


За щастие на любителите на такива автомобили, Skoda ще предложи Superb с 4 врати за новото поколение на автомобила, като основният му конкурент ще бъде Peugeot 508, обновено по-рано тази година. Технически флагманът на Чехия е по-скоро лифтбек, отколкото традиционен седан, което не е изненада, тъй като втората генерация на модела беше хечбек и седан едновременно. Той предлагаше необичайната система Twindoor, позволяваща на собствениците да отварят багажника или целия капак.

Сега предстои дебют на четвърто поколение на Superb, където седанът дори е по-голям от своя предшественик, тъй като е удължен с 43 мм – до 4912 мм. Височината е нараснала с 12 мм - до1481 мм, докато широчината и междуосието са останали същите - съответно 1834 мм и 2841 мм. Благодарение на увеличеното междуосие новият Superb предлага допълнително 11 мм за главата отпред и 6 мм отзад в сравнение с модела, който заменя. Товарният капацитет се увеличава с 20 литра до огромните 645 литра при поставени задни седалки.


Skoda Superb


Отливайки се с еволюционен дизайн, автомобилът от D-сегмента може да се похвали с различни подобрения по аеродинамиката, които са намалили коефициента на съпротивление до 0,24.

Skoda все още не показва интериора, но той трябва да бъде идентичен с този на Superb Combi със свободно стоящ 13-инчов сензорен екран, 10-инчов цифров инструментален панел и три въртящи се циферблата с вградени 1,25-инчови дисплеи . Последният носи името Smart Dials, като осигурява достъп до различни функции, без да се налага да използвате големия екран.



За първи път в Superb има опционален хед-ъп дисплей. Освен обичайните нива на оборудване Sportline и Laurin & Klement, обновеният модел ще се продава във версии Essence и Selection, докато старите Active, Ambition и Style са изчезнали. Официалното представяне е насрочено за ноември, когато Skoda ще покаже и комбито.


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Безумно скъпа кола за нормалния българин. За такива луди пари и по-малко даже, ще си купя по-добра премиум немска кола втора ръка!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Коле, в лево ( преди 7 месеца )
    Шкода мизерниците всички се отбелязаха на моя пост. Слава Богу са под 40
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Хм… ( преди 7 месеца )
    В България няма да има успех. Българинът би избрал престижна немска марка втора ръка. И дизел.
  • #6
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Колю ( преди 7 месеца )
    Всъщност загубеняците са тези, които си купуват кола, за да показват нещо на всички дами... Който страда от липса на фантазия, а и други липси, се опитва да впечатлява с кола. Но пък те "дамите", които се впечатляват от това.....
  • #5
    2 rate up comment 36 rate down comment
    Кола за загубеняци ( преди 7 месеца )
    Ако искаш да си безличен и да покажеш на всички дами че си скръндзав и нямаш фантазия - веднага взимай шкода. Ако искаш колата да има и име на модела напълно разминаващо се с качество, имидж и усещане при шофираме - твоята кола е СУПЪРБ. Кола за предварително обречени на загуба и мизерия бедняци по душа. Ако е за служебна. в краен случай може но пак питайте за алтернатива
  • #4
    12 rate up comment 17 rate down comment
    ххх ( преди 7 месеца )
    фолцфаген с надута цена; за служебна става ..
  • #3
    3 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Това е феслифт. Какъв нов Субърб?
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 месеца )
    С тази страничн линия и задница е като Ауди.
  • #1
    18 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Въобще не ме дразни.Поредният безличен автомобил.Някакъв стар модел пасат със сменени фарове и решетка ?