IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda подсказа какво ще промени при Scala и Kamiq

Двата автомобила ще получат дизайн и технологии на модели от по-висок клас

Феновете на Skoda очакват с нетърпение новото поколение на флагманите Kodiaq и Superb, но чешкият автомобилен производител работи и върху актуализация в средата на жизнения цикъл на Scala и Kamiq. Компанията публикува официални скици на обновените модели, на които се вижда в какво посока ще поемат те при фейслифта.


Skoda Scala


Премиерата на фейслифта на малките хечбек и кросоувър ще се състои на 1 август. Сегашното поколение на двата модела дебютира през 2019 г., като те са изградени на версия на архитектурата MQB A0 на VW Group. Според Skoda, актуализацията ще донесе дизайнерски и технологични характеристики на „автомобили от по-висок клас".

Започвайки със Skoda Scala, хечбекът получава по-остри и по-тънки фарове с нова LED-графика, леко преработена решетка и по-спортни въздухозаборници на бронята. Други новости са ревизиран дизайн на алуминиеви джанти, нови надписи на вратата на багажника, LED-графика на задните светлини и дифузьор, включващ „кристалните“ елементи на Skoda.


Skoda Kam


На свой ред, Skoda Kamiq запазва разделените фарове, които сега са по-тънки, рамкирайки малко по-голяма решетка. Предната и задната брони също са преработени с тъмносиви акценти и боядисани в сребро предпазни плочи. L-образните задни светлини са получили нови LED-графики и са съчетани с променени рефлектори.

Skoda не показва скици на интериора, който ще бъде идентичен при двата модела. Очаква се в салона да има по-голям сензорен екран на информационно-развлекателната система, актуализиран цифров приборен панел и по-богато оборудване по отношение на комфорт и безопасност.


Skoda Kamoiq


Промени при задвижванията вероятно няма да има. Това означава запазване на сегашните опции, които включват 1.0 TSI трицилиндров бензинов двигател с 95 к.с. или 115 к.с и по-мощен - 1.5 TSI, 4-цилиндров двигател с мощност 150 к.с. Тягата се предава към предната ос с 5- и 6-степенни механични скоростни кутии или със 7-степен автомат.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 4 rate down comment
    без ( преди 9 месеца )
    бездарно, безродно, безполово, безхарактерно пластмасово нещо без връзка между волана и колелата, и между *** и "двигателя". я изкара до гаранция, я не. като 90% от съвременните автомобили. да не се насилват - направо да слагат по едни 600 кубика с по 3 пластмасови турбинки (първата електрическа, че да развърта от 0 оборота), при 12-13 000 оборота пак ще дават 150к.с.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Фарчета на камика, като низ от ориз, далеко източно едно такова
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Най-съществената промяна ще касае цената.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    ЛЕД, решетки, брони, джанти и нови надписи - велики технологии от по-висок клас! Под капака същия миксер.