IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Stellantis също търси помощ от Китай за електрическите си модели

Поредният производител, който се насочва към Поднебесната империя в търсене на технологии

Автомобилният гигант Stellantis ще търсиншна помощ за електрическите си модели, съобщава Bloomberg, като се позавава на сигурни източници. Според информацияга концернът проучва възможността да работи с китайски марки EV, сред които е Leapmotor.
 

Peugeot 408


Съобщава се, че Stellantis обмисля да инвестира в местна фирма за електромобили, за да установи бизнес-партньорство, което ще му помогне да расте в Китай. Един от най-големите световни производители на автомобили не е сам в ухажването на Leapmotor, защото Volkswagen също обмисля обвързване с въпросната китайска компания.

Stellantis прекрати китайското производство на автомобили Jeep миналата година, като същевременно публично обмисля прекратяване на цялото производство на автомобили на местния пазар – ход, който ще прекрати съвместното предприятие с Dongfeng, което произвежда автомобили Peugeot и Citroen.

Изпълнителният директор на компанията Карлос Таварес, говори за стратегия за „ограничаване на активите“ за китайския пазар, като каза през юли, че е доволен от този ход за намаляване на този тип присъствие, тъй като западните конкуренти като Volkswagen и General Motors са все по-притиснати от китайските марки и техните ценови решения.

Новият главен финансов директор на Stellantis Натали Найт обаче каза по-рано тази година, че Китай все още представлява „страхотна възможност“ и че правилното позициониране на все по-жадния за електромобили пазар е ключово за автомобилния производител.

0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 6. Добре няма да споря с наивници които очевидно пишат само да се заяждат и да тролят.
  • #6
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 месеца )
    До 2.Тесла не произвежда батерии.Ползва батерии китайско производство.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 4. Без да проверявам предполагам че цената е двойна в сравнение с Китай. Ти как мислиш? Че в Европа ги продават по-евтино от колко струва в Китай?
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 7 месеца )
    Двойна цена ли? Можеш да провериш и китайските марки в Европа колко са евтини :)
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    То и аз искам да лепя емблеми на китайски коли и да ги шитвам в ЕС на двойна цена, кой не иска?
  • #2
    5 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Поредното "аз казах ли ви". След Тесла, китайците разполагат с най-добрите технологии за електромобили и батерии. Като за батериите даже не е сигурно дали не са преди Тесла.
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Че какви технологии има толкова с 110 000 продажби миналата година или другия вариант е Стелантис да иска участие в Китай?