IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кражба отложи пускането на нов модел на Nissan

Поредното забавяне на производството ще бъде с 5 месеца

Японската компания Nissan трябваше да отложи пускането на новото поколение на кросоувъра Kicks заради кражба на компоненти от завода в Мексико, където ще се произвежда модела, съобщава Automotive News.


Nissan Kicks


Според информацията крадците са отмъкнали части и оборудване, без които производството на Kicks е невъзможно. Това е второто отлагане на пускането на кросоувъра, чието производство първоначално беше планирано за декември 2022 г. Тогава обаче автомобилът не успя да покрие краш-тестовете за безопасност.

Сега производството на автомобила е отложено с още пет месеца. Лори Харбър, главен изпълнителен директор на Harbour Results -компанията, отговаряща за доставките, отбеляза, че кражбата на който и да е компонент от автомобил нарушава производствения процес. И дори само една липсваща част може да спре излизането на определен модел на пазар.

От Nissan официално признаха кражбата, но не навлязоха в подробности какво точно се е случило в завода Мексико. „Пускането на следващото поколение Kicks е леко забавено поради форсмажорни обстоятелства. Сегашното поколение на модела ще бъде произведено в необходимия обем – то остава едно от най-популярните в своя сегмент“, казаха от компанията.


0 от 500