IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan се отказва от популярен модел заради два електромобила

Производството на големия пикап Titan ще приключи до една година

Производството на пълноразмерния пикап Nissan Titan в завода в Кантон в американския щат Мисури ще приключи през лятото на 2024 г. Това съобщава Carscoops, като информацията беше официално потвърдена от японския производител, който обясни, че решението е взето като част от стратегията за електрификация на гамата Ambition 2030.


Nissan Titan


Второто поколение Titan дебютира в началото на 2015 г., като Nissan похарчи 230 милиона долара за модернизация, представяйки актуализиран модел през 2019 г. с различен външен вид и по-мощен V8 двигател. Той обаче не можа да достигне планирания обем на продажбите, като края на миналата година моделът дори не влезе в топ 15 в своя сегмент на американския пазар.

Решението за спиране на модела е пряко повлияно от промените в стратегията на Nissan за електрификация.. Японският производител реши да представи с една четвърт повече електрически превозни средства до 2030 г., отколкото беше планирано по-рано.

Според информациите Nissan не планира никакви съкращения в Кантон или в завода в Дечерд (Тенеси), където се доставят двигатели за Titan. Мястото на големия пикап на поточната линия трябва да бъде заето от два напълно нови електрически автомобила, но подробности за тя не е съобщават. Предполага се, че единият от тях ще е версия изцяло на ток на компактния и много по-популярен пикап Frontier.


0 от 500