IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Посетител на автошоу съсипа Pagani за 2.3 милиона долара

По някакъв начин гостът успял да задейства вградените в двигателния отсек пожарогасители

Посетител на прочутото автошоу в Монтерей съсипа изключително рядко и струващо над 2.3 милиона долара Pagani Utopia, като по необясним начин успя да задейства вградената пожарогасителна система в хиперавтомобила.
   
  
Pagani Utopia, Монтерей
   
   
Социалните мрежи в Америка показаха как от изложената по време на Monterey Car Week кола излиза нещо като пушек. От Pagani обаче уточниха, че не става дума за пожар. "Гост на събитието е пипал превключвателите вътре в автомобила и е успял да задейства вградените в двигателя пожарогасители", обясни лично Кристофър Пагани.

По злополучно съвпадение инцидентът се случи точно в момента на честването на 25 години участия на Pagani в Монтерей. Това бе и първият случай, в който Utopia се показва пред американска публика.
   
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OnFire Garage (@onfiregarage)

 

 

Utopia дебютира през есента на миналата година като наследник на Huayra. Хиперавтомобилът има 864 конски сили мощност от своя 6-литров V12 двигател от AMG. Като опция може да се поръча и с ръчни скорости. Стартовата цена е 2.3 милиона долара.

От компанията не коментират какви са щетите по колата, но според експерти те могат да достигнат шестцифрена стойност.

Проблемът с любопитните посетители на автомобилните изложения далеч не е само американски. През 2022 на Софийския автосалон две компании бяха принудени да дезактивират бутона за аварийно SOS обаждане в колата, след като над сто души го бяха натиснали.
  
   

 

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Танас ( преди 7 месеца )
    Всъщност проблемът е на производителя.НЕ МОЖЕ пожарогасителната система да се задейства с бутон от купето. При това такъв, който да може случайно да се натисне докато колата не е на контакт!
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Ма да ( преди 8 месеца )
    Пробвал е дали наистина работят... Те пък сработили... ;)
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Нормално е ( преди 8 месеца )
    Защо ли не се очудвам, че някакъв южен кравар с едно докосване е успял да съсипе произведение на изкуството.
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Жоро ( преди 8 месеца )
    Това е като виц за бай ***, но без бай ***. Явно другите народи са по-зле от нас. Но, само ние сме самокритични към себеси, другите са с високо самочувствие и висока самоотценка. Трябва да спрем да се подценяваме и самоунижаваме.