IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Acura извади SUV с 500 коня мощност

Електрическият ZDX обещава пробег от 523 км с едно зареждане

Премиум марката Acura, собственост на японския концерн Honda, представи новото поколение кросоувъра ZDX. Автомобилът беше показан в рамките на фестивала в калифорнийския град Монтерей.


Acura ZDX


Първото поколение на ZDX имаше бензинов двигател и каросерия крос-купе, но така и не спечели популярност и продажбите му останаха далеч под очакванията. Сега под същото име ще се произвежда електрически автомобил, като се очаква, че моделът ще бъде изграден върху шасито на концерна General Motors и ще стане най-близкият роднина на Cadillac Lyriq.

В бъдеще колата ще бъде заменена от ново поколение електрически превозни средства, които обаче вече ще бъдат изградени на собственото шаси на Honda.


Acura ZDX


Новият кросоувър ще се предлага както със задно, така и със задвижване на всички колела. Мощността на базовата версия със задно задвижване ще бъде 340 к.с., като тя ще бъде последвана от модификация със задвижване на всички колела със същата мощност. Накрая ще излезе и версия със задвижване на всички колела с 500 конски сили.

Всички модификации са оборудвани с унифицирана батерия с капацитет 102 кВт/ч. В зависимост от мощността на заряда тя може да издържи до 523 км. Очаква се, че подобен силов агрегат да се появи и на бъдещите електрически превозни средства на Honda, предлагани на други пазари извън Северна Америка.


Acura ZDX


0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Напротив, много добре се знае докъде ще стигне. GM не иска да го произвежда в нещо повече от минимални бройки, защото губи от всяка продадена бройка.
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 8 месеца )
    Че то Лирик е едва в началото на производството и още не се знае до къде ще стигне. За второто тримесечие има 1 350 броя от общо 2 400 откакто е в производство демек от миналата година
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Като гледам General Motors колко бройки от Lyriq успяват да изкарат едва-едва, тази Хонда и тя ще е само за цвят - единични бройки на баснословна цена и продавани на загуба.