IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Civic остава единствената Type R на Honda

Компанията няма намерение да пуска друг подобен модел

Civic остава единствената Type R на Honda

Първата версия на модела Honda Civic във високопроизводителния вариант Type R се оказа много успешна за японската компания. Интересът към автомобила се запазва след всяка смяна на поколенията и той се продава отлично. Въпреки това, от Honda съобщават, че няма да предлагат версия Type R за други модели на марката.

Това заяви пред журналисти Хидеки Какинома, главен инженер на проекта Civic Type R 2020 г. По време на посещение в Милано той заяви, че самото име Type R означава "състезания" и няма смисъл да бъде поставяно на друг модел, още по-малко на кросоувър или всъдеход.

Honda Civic Type R

"В момента Civic е единственият модел в гамата на Honda, който отговаря на нашите изисквания за това, какъв трябва да бъде истинският Type R. И мога да потвърдя, че не предвиждаме създаването на друг подобен автомобил", обясни Какинома.

Инженерът допълни, че спортните модели на дъщерната компания Acura, а именно  TLX и NSX, които имат състезателна история (NSX дори още участва в различни надпревари, също няма да получат версии Type R.

"Когато става дума за бранда Acura, там името Type S се използва за определение на производителността на автомобила. Затова и то се използва за най-мощните модели на марката", каза още Какинома.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-добрите коли с предно предаване Type R /притежавам Acura Type S/
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Нев ( преди 4 години )
    До 1, от написаното от теб, едно нещо става ясно, въобще не си се качвал и карал Тайп Р, защото ако беше, определено не би бръщолевил подобни небивалици!
  • #1
    3 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много грозна кола. Особено задницата е ужас.Иначе в техническо отношение изглежда е направена качествено ама поне да и бяга сложили едно AWD щото с тия 320 коня на предно е много зле управлението.