IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-крадените коли в САЩ

Още едно доказателство, че американците си обичат пикапите

Бюрото за контрол на престъпността на САЩ разкри най-популярните модели сред крадците на автомобили за 2022 г. Според официалните данни над 25% от откраднатите автомобили през миналата година са пълноразмерните пикапи, което е поредното доказателство за любовта на американците към превозните средства от този клас.


Chevrolet


Неприятната класация се оглавява от пикапите на Chevroelt, като 49 903 от тях са станали жертва на крадците през 2022 г. На втора позиция са моделите на Ford – 48 175, докато тези на третия голям производител на пикапи – Ram, заемат девето място с 16 622 кражби.

Сред любимите на автокрадците модели попадат и два автомобила на Honda с почти еднакъв резултат Civic (27 113 кражби) и Accord (27 089). След тях се нареждат три корейски коли - Hyundai Sonata (21 707) и Elantra (19 602), както и Kia Optima (18 221).

Попадането на последните три модела в списъка с най-крадени автомобили в САЩ се дължи на факта, че колите на Hyundai и Kia доскоро се предлагаха на местния пазар без имобилайзери. Това ги направи много популярни не само сред „професионалните“ автокрадци, но и сред тинейджърите, които отмъкват колите само за забавление, след което ги изоставят.


0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Да бе в тая хамериканска демокрация най-много деца умират засреляни, а не от нещо друго. Всяка година умират над 100 000 от свръх доза. Над 40 млн. са крайно бедните и кяма какво да ядат и се редят по опашки за безплатна храна в различни организации. За алкохолизмът да не говорим. Това е най-алкохолизираната страна в света с най-голям брой алкохолица на глава от населението. В същото време имат над 800 военни бази по света и финансират всички войни. Това е САЩ империята на злото!
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Ааа в най-голямата демокрация не се случват такива неща. Руска пропаганда. Как така там ще се краде, като всички живеят богато и доволно, и печелят толкова много, че могат да въоръжават терористични държави с фашистко управление.
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Ленче Кремче ( преди 8 месеца )
    в Америка не се краде и сина на Байдън заяви