IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този „дом на колела” струва 100 000 евро

В Le Château Ambulant могат да живеят четирима души

Номадите са известни с това, че о обикалят от място на място. В днешно време този начин живот изглежда популярен най-вече сред младите и бездетни семейства, които търсят силни усещания на различни места. 


Le Château Ambulant


През последните години не само се наблюдава бум на малки къщи и мобилни домове от всякакъв вид, но и на разнообразието от тези продукти. Производителите и продавачите се опитват да се погрижат за по-широк кръг от клиенти, включително родители с деца, като същевременно се придържат към основните принципи - висока мобилност и намалени месечни разходи

Baluchon е един такъв производител. Френската компания е на пазара много по-дълго от настоящия бум на малки къщи след 2020 г. и си е изградила отлична репутация. Въпреки че предлага разнообразни модерни и удобни мобилни домове, Baluchon успява да ги поддържа устойчиви, използвайки екологични материали. Освен това са много приятни за гледане.


Le Château Ambulant


Казано по друг начин, когато става въпрос за креативни малки домове, които се отличават с функционалност, устойчивост и чар, има малко други производители, към които да се обърнете. И Le Château Ambulant е доказателство за това.

Френското название се превежда като „Подвижен замък“, но не позволявайте името да ви подве към прибързани заключения. Нито трябва да позволявате на малкия размер да прави това. Le Château не е нито замък, нито тесен малък дом, а красива комбинация от двете. И поради това - семеен дом.


Le Château Ambulant


Той се намира на персонализирано двуосно ремарке Baluchon с полезна дължина от 6 метра и предлага само 21 квадрата жизнено пространство. Домът е много малък, което помага да бъде преместван, когато собствениците пожелаят, но все пак в него може да спят удобно четирима души. И те получават основни удобства като голяма кухня, трапезария, пълна баня и др.

Разпределението е еднотаванско, като основната спалня е разположена горе и достъпна чрез дървена подвижна стълба. Изненадата тук е изскачащ проектор, който превръща спалнята в салон за забавление.


Le Château Ambulant


На приземния етаж са разположени всекидневната зона за детската баня, кухнята и трапезарията, и банята за гости. На теория не изглежда, че Le Château Ambulant има нещо, което да го откроява, но дизайнът и стилът му придават чар и много индивидуалност.

Екстериорът е комбинация от червен кедър с алуминий, с двускатен покрив и съответстващи прозорци с двоен стъклопакет. Отзад има огромен прозорец с картина, който отваря вътрешното пространство и създава най-идиличното място за гледане на залези.


Le Château Ambulant


Интериорът е направен от смърч, рендосван естествен или бял необработен, с подове от смърч и бор, както цветни мебели за контраст. Стилът е подобен на селско имение - непретенциозен и живописно красив, но все пак много функционален.

Диванът до големия прозорец може лесно да се превърне в двойно легло благодарение на дървена рамка, подобна на гребен. Кътът за хранене може да побере удобно четирима души, докато кухнята е изненадващо голяма - с по един блок от всяка страна на ремаркето. Той също така включва почти пълноразмерни уреди, като хладилник, газова печка с четири котлона и фурна. Голяма мивка, скрито килерче и много опции за съхранение превръщат това пространство в истинска семейна кухня. Банята е в другия край на ремаркето с тоалетна за компостиране и малък душ.


Le Château Ambulant


Baluchon използва памук, лен и коноп за изолация на пода и стените, както дървесни влакна за тавана. Списъкът с функции включва също аспиратор и електрически бойлер, както и LED осветление, което се контролира от приложение на телефона. Една малка къща може да бъде селска и очарователна, но може да бъде и умна.

Le Château Ambulant е завършен до ключ, напълно персонализиран проект Baluchon, така че никога не са били разкривани подробности относно ценообразуването. Въпреки това един малък дом струва между 85 000 и 100 000 евро с включени уреди, облицовки и всякакво количество чар и индивидуалност.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Ако ще търсиш тази начин на живот си купуваш един бус дълга база с двоини гуми и висок таван.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Много грубо е да кажеш просто покрито ремарке. Ами не е баш така. Дори каравани има на по-високи цени, а това си е буквално къща в която можеш спокойно да живееш без да ти трябват разрешителни и други глупости и без да плащаш данък сгради, ток, вода и каквото друго се сетиш. В БГ само да ти издадат право за строеж, скици, проек на сградата, план, всичко да мине през архитект и да бъде одобрено през съответната община на общински съвет ще ти стъпи над 30 хил.лв. За строителството да не говорим.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Алекс ( преди 8 месеца )
    100 000 евро за покрито ремарке.Ще пропусна.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Всичко е много хубаво и цената мисля е ок, но се питам, колко тежи тази подвижна къща и с какъв камион трябва да се тегли? Предполагам е за книжка ЦЕ. Другото, което липсва е сайта на фирмата, която ги произвежда, за да се види от там за какво иде реч. Другото нщо, което може да е проблем, че в ЕС не мжеш да паркираш такова нещо някъде и да живееш в него. Трябва да е само в частен имот, платен паркинг или къмпинг. Глобите са много сериозни.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    "На приземния етаж са разположени всекидневната зона за детската баня,..."!?!? Иванееее, кажи на Петър да те научи каксе работи с 'гоогле транслейт":)))
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Не е лошо - мога да дам 15000 лева за това