IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мезонетът на колела, който така и не стигна до пазара

„Императорската кула“ предлага всякакви удобства за пътуване и почивка

Кемперът е перфектният вариант за ваканция, без да се дават луди пари за хотел. Да, но не всички каравани са еднакви. Както и хотелите, между другото.


Kabe Imperial Tower

Сега ще ви покажем един кемпер, който струва 117 000 евро и е на два етажа. Продукт е на шведската компания Kabe, която се гордее със своето най-добро произведение. През 2017 година двуетажният дом беше по-скоро PR-трик. Но интересът беше толкова голям, че усилено се заговори за пускане в серийно производство.

Така наречената „Императорска кула" е дълга 9,7 метра и висока 4,5 метра. Салонът е облечен с луксозна кожа и дърво. В зависимост от предпочитанията можете да го оформяте, както пожелаете. На приземния етаж има трапезария и напълно оборудвана кухня с готварска печка в пълен размер и мивка. В задната част е банята с душ кабината, както и спалня с две единични или едно двойно легло.


Kabe Imperial Tower


Качвайки се по стълбите към втория етаж, стигате до салон с огромен диван. Врата води към терасата, която може да се използва за хранене или слънчеви бани в по-топлите месеци.

За съжаление, компанията така и не започна серийно производство на луксозния кемпер. Най-вероятно високата цена и височина на кабината спряха проекта. Днес Kabe предлага набор от луксозни каравани, наречени Royal и Imperial, но всички са едноетажни.


Още снимки на този мезонет на колела - вижте в галерията:


0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    джо ( преди 9 месеца )
    Тоя който го измислил е пълен ***...от. Защото особено в Франция рядко - освен магистралите - ще видите височина на 4.5 метра. Особено в Париж от 2.0 м 2.30 м 2.50 м 2.60 м съм виждал когато за нормален кемпер е проблем да мине през града камо ли с 4.50 метра.
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    това е едно от нещата което никога няма да разбера, Стремежът да имаш пълноразмерна кухня в караваната!? аз на почивка ли съм тръгнал или какво?