IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Летни заболявания: защо двигателят прегрява на празен ход

Когато дадете газ и повишите оборотите, температурата спада

Автомобил от среден клас, не много употребяван ро родните стандарти - загрява "на празен ход", но веднага щом се натисне педала на газта, температурата на двигателя с вътрешно горене пада. На пръв поглед няма мръзка между газта и охладителната система, но причина и решение на това заболяване има. 


температура на двигателя


И така, на празен ход температурата на двигателя се повишава рязко, почти до точката на прегряване, но веднага щом натиснете педала на газта, дори да стоите неподвижно, стрелката започва да пада. На пръв поглед няма връзка. Но това е само на пръв поглед.

Всъщност има връзка между дросела и охлаждането: чрез повишаване на оборотите на двигателя увеличаваме скоростта на въртене на коляновия вал и разпределителните валове, а с тях и на ремъка, отговарящ за допълнителното оборудване. Което е пряко свързано с охладителната система. 

Възръстта на колата и охлаждаща течност с ниско качество, закупени, както обикновено, в супермаркет на промоция, много често водят до проблеми с водната помпа, която спира да изпомпва охлаждаща течност в правилното количество на празен ход, но „с газ“ все още се справя със задачата си. Разглобяваме и ремонтираме помпата или направо я заменяме с нова. И проблемът е решен.


0 от 500