IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Без тях автомобилната индустрия нямаше да е същата

От Форд до Мъск и Тавареш - тези хора имат огромен принос за света на автомобилите

Много мъже и жени са оказали значително влияние върху развитието на автомобилите. Вероятно всеки от нас може да посочи своя номер едно, но изборът наистина ще бъде труден и при всички положения някои могат да се почувстват пренебрегнати заради безспорните си резултати.

Много важна е и епохата, в която са живели тези хора. Трудно е да се сравняват постиженията на Хенри Форд с тези на Илон Мъск, например. В следващия списък са личности от различни епохи, като той е дело на британското издание Autocar. И затова не е изненада, че в него присъстват доста британци, които имат огромен принос към автомобилната индустрия.


Героите на автомобилната индустрия (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Това е някаква англоцентрирана дивотия. Без имената на Ото, Ледвинка, Дизел, Порше, Льофевр къде са тръгнали? А на Бенц по някаква причина обявиха жена му за носител на главната заслуга.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 3 месеца )
    Ами Ли Скока и Фердинанд Пиих?
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Какво прави Илон Мъск тук?!?! Това е чиста пропаганда, защото:1 Не веднъж се е видяло, че неговите коли са пълни с дефекти2 Тези електрически коли да не мислите, че се захранват от еднорози? Половина електростанции се захранват от ТЕЦ-ове, които изгарят много повече въглища от колите с ДВГ. А за батериите да споменавам ли, че за лития се изкопават кариери до недрата на земята, а след бракуването на колата не могат да се рециклират.
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Мъск какво дири тук??? Пионер в автомобилното самозапалване???
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Б3 ( преди 8 месеца )
    Без Рудолф Дизел няма как да мине таква класация! Независимо колко са "печки,смъдрдели" - заслужени и незаслужени квалификации. Двигател със самовъзпламеняване е истинска революция!
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 8 месеца )
    Mimi Vandermolen - първата жена главен дизайнер в автомобилния свят, създател на кола на годината в Щатите '93 - Ford Probe GT
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Мхм ( преди 8 месеца )
    Че Рудолф диьел какво е направилмизмислил е подгревната свещ никаква друга разлика няма дизела с бензина и газтта и това идва оъ разлипното по високо калорично гориво тоест от по едрите динозяври които са умрели.
  • #6
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Глупости чета ( преди 8 месеца )
    Макларън не е създаден от Рон Денис, а от Брус Макларън.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Доста хора са пропуснати в този списък за да сложат, Нобъл и Соундърс.
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    преминаващ ( преди 8 месеца )
    Типична англоезична манипулация. Англоезичните са с пълна доминация, като не са включени Рудолф Дизел или Готлиб Даймлер или Вилхем Майбах или Андре Ситроен или Еторе Бугати или Енцо Ферари. Списъка на неанглоезичните е много по-дълъг.