IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случи с най-скъпия SUV на света?

Струващият над 3,5 млн евро Karlmann King трябваше да бъде произвеждан в Италия, но...

В момента Rolls Royce Cullinan около 340 000 евро, а цената на Lamborghini Urus надхвърля 210 000 евро. Двата най-скъпи SUV на пазара (производството на Ferrari Purosangue все още не е стартирало) дори заедно не се доближават до каталожната цена на Karlmann King, която е около 990 000 евро.


Karlmann King


Всъщност толкова струва базовата версия на огромния SUV, изграден на базата на пикапа Ford F-550. С добавянето на всички екстри и възможни персонализации цената надхвърля 3,5 млн евро. Всичко това обаче е условно, тъй като този автомобил така и няма да се появи в гаража на някой богаташ.

Karlmann King трябваше да бъде произведен от компанията Vercarmodel Saro, чието седалище е близо до Торино. Тя фалира преди 3 години, но сега отново попадна в заглавията на вестниците, след като се оказа, че фалитът е измама. И сега италианската финансова полиция и прокуратурата разследват шефовете на компанията.


Karlmann King


Какво обаче се случва с проекта Karlmann King? Дизайнът на автомобила е на ексцентричния Лучано Д'Амброзио, който иска да създаде SUV с различна каросерия в зависимост от страната, от която го гледате - от дясната страна има две врати, от лявата има само тази на водача. Това обаче не е единствената особеност на Karlmann King, който, както се вижда на изображенията, има ъглови линии, които изразяват усещане за движение и сложност.

Като цяло, автомобилът наподобява фасетите на диамант, изтребителя F-35 и Батмобила. Невъзможно е да не се забележат огромните арки на колелата, ефектните издутини отстрани и сложните странични прозорци, като централното е разрязано на две, а задното се простира към багажника.


Karlmann King


Интериорът на проекта е проектиран така, че да може да се персонализира, дори и отзад, където е възможно да се поръчат две единични седалки и да се гарантира максимален комфорт на пътниците. При желание от клиента има златни детайли, покрития от крокодилска кожа, малък хладилник и дори сейф.

Двигателят трябваше да бъде турбодизелов V10 6.7 от Ford, чиито 420 к.с. биха могли да доведат Karlmann King до скорост от 220 км/ч. Числа и форми, които може би някой ден ще бъдат реализирани чрез друг проект.


Още снимки на ексцентричния всъдеход - вижте в галерията:


0 от 500