IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специалното Purosangue на Пиеро Ферари е вдъхновено от кола на баща му

Персонализираният кросоувър се отличава с цвета на каросерията и уникалния интериор

В наши дни е много трудно човек да се сдобие със слот за производството на Ferrari Purosangue, но това не важи за хора като Пиеро Ферари. Единственият жив син на Енцо Ферари използва програмата Ferrari Tailor Made за своето Purosangue, което получи уникални спецификации, вдъхновена от автомобила, избран от баща му.


Ferrari Purosangue


SUV-ът е боядисан в зеления цвят Verde Dora, който съвпада точно с личното Ferrari 400 Superamerica от 1962 г. на Енцо Ферари. Алуминиевите джанти с пет спици на Purosangue са завършени в сиво, изглеждайки подобно на изложените части от въглеродни влакна

Интериорът е тапициран с кожа Jade Brown, която наистина изглежда забележително. Тази опция също следва стъпките на оригиналната спецификация на 400 Superamerica на Енцо, въпреки че тя черен кожен интериор в някакъв момент от живота си.


Ferrari Purosangue


Интересното е, че и двата модела имат по четири места и са оборудвани с V12 двигател. Очаквано Purosangue е по-бърз с огромна разлика поради 60-годишната разлика в технологиите. Всъщност 400 Superamerica произвежда 340 к.с. от 4,0-литров V12, докато Purosangue произвежда разполага със 725 к.с. от 6,5-литров V12. Освен това, мощният SUV има два пъти повече предавки в своята 8-степенна автоматична трансмисия в сравнение с класическия Grand Tourer

Синът на Енцо Ферари притежава 10,23% от акциите на компанията, което прави връзката му с производителя от Маранело още по-силна. Освен това той е милиардер, така че парите са извън уравнението, когато става въпрос за персонализиране на специални превозни средства.



Персонализираното Purosangue е описано в последния брой на списанието Ferrari и в кратко видео в YouTube заедно със собственика му.

Що се отнася до оригиналното Ferrari 400 Superamerica от 1962 г. (на снимката долу), което е било карано от Енцо Ферари, то е изложено в The Revs Institute във Флорида, след като смени собственика си няколко пъти от началото на 60-те години.


Ferrari Purosangue


0 от 500