IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как бързо и евтино да решите проблема със скърцащата пластмаса в колата

Най-често неприятният за всеки шофьор звук идва от корите на вратите

Сигурни признаци на стареене на автомобила са не само драскотини и ръжда по каросерията, скърцане на окачването и прекъсвания в работата на техническите възли и агрегати, но и неприятното скърцане на пластмасите в салона.


врати скърцане


Последното, което между другото е доказано, има по-силно влияние върху настроението на и на водача, и на пътниците в автомобила. Но с този проблем можете да се справите лесно. Как - разказваме ви сега.

Най-често скърцането на пластмаса идва от корите на вратите. Един поглед към демонтирания интериорен детайл - между другото един от най-големите в салона на колата - е достатъчен, за да се определи точно причината за неприятния шум.


врати скърцане


Първо, някои от пластмасовите щипки липсват или са счупени и кората просто виси във въздуха, държейки се на няколкото самонарезни винтове. Втората и може би най-важната „болка“ е състоянието на т.нар. водачи, които при много от старите коли просто се разпадат в ръцете ви.

Пластмасата за многото си години живот губи еластичните си и якостни свойства. Но закупуването на оригинални крепежни елементи е скъпо, така че изборът е ясен - китайски аналози.


врати скърцане


Да, и точно на тези азиатски пластмасови детайли качеството съвсем не е лошо. Те са здрави, същевременно еластични и не на последно място - евтини. А в китайския онлайн битпазар изобилства от такива щипки, водачи и всякаква друга пластмасова "карантия". Пробвайте и ще останете доволни.


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 8 месеца )
    Аз научих, че мога да си купя пластмасова карантия от китайския онлайн битпазар....
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Моето пежо ( преди 8 месеца )
    Скърца чак на 180км/ч и затова карам максимално до 140км/ч. Хем няма и глоби по магистралата
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Mozo ( преди 8 месеца )
    За новите рена не знам как е, но имам Лагуна 1 и НЕ скърца нищо вътре. Всеки, който се качи и се чуди колко е тихо. Качвам един словенец, който кара Супърб и ме пита - добре де, моята кола е на 7 години и всичко вътре скърца, а при теб е гробна тишина. Беше доста разочарован :D
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    И не само ( преди 8 месеца )
    Колата ви също така скърца защото най-вероятно е Тесла и е сглобена по най-калъфския начин, с доста луфтове. Другата причина да ви сърца колата е, това че ви се е паднала марка кола от Лъки Бой - пежо, рено (и др. такива)
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Дечо Пора ( преди 8 месеца )
    Много е лесно. Просто разкарваш ***, който си купил.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Фиатаджия ( преди 8 месеца )
    Всъщност този път статията е смислена обаче от къде може да се купят щипки в БГ лесно..?
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Скърцането и тропане ( преди 8 месеца )
    е признак за рено/неуДачия - още от завода!