IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Huawei показа с какво ще конкурира Mercedes-Benz GLS и Range Rover

Дългият над 5 метра Aito M9 ще се предлага в електрически и хибридни варианти

Технологичният гигант Huawei показа първи снимки на голям и луксозен SUV, който ще се конкурира с Mercedes-Benz GLS и Range Rover. Представеният кросоувър е с изцяло електрическо задвижване, но по-късно ще излезе и поне два хибридни варианта , като при единият от тях 1,5-литровият бензинов мотор ще изпълнява ролята на генератор.


Aito M9


Според изданието AutoHome, пълноразмерният кросоувър ще се присъедини към гамата на марката Aito и ще получи обозначението M9. Неговите конкуренти могат да бъдат такива петметрови офроуд превозни средства на европейски премиум марки като Mercedes-Benz GLS и Range Rover. Китайските продажби на Aito M9 ще започнат през третото тримесечие на тази година. Стартовата цена на кросоувъра, според предварителните оценки, ще бъде в диапазона от 350 000 до 500 000 юана (45 000-64 000 евро).

Моделът ще бъде оборудван с въздушно окачване и управляеми задни колела, както и матрична оптика. Дължината му ще надвишава 5,2 метра с триметрово междуосие; а конфигурацията на кабината включва 4, 6 и 7 места. Пътникът на предния ред ще има специална седалка собствен сензорен екран. Вторият и третият ред седалки ще бъдат оборудвани с регулиране в надлъжна посока.


Aito M9

Aito M9


Характеристиките на задвижващата система не се съобщават, но е известно, че хибридните варианти ще могат да изминават над 1000 км с пълен резервоар. Освен това M9 не само ще надмине модели като Mercedes-Benz GLS и Range Rover по размер, но и по отношение на технологиите, като ще бъде оборудван с четвърто поколение на Harmony OS - операционна система , разработен от програмисти на Huawei.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 8 месеца )
    Това е генератор за батериите, а не движи колата..... *** всичко разбира. Карай си голфчето на двайсет и кусур години. То е много хубаво.
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Електропитек ( преди 8 месеца )
    Точно с миксер 1.5 ще конглокира Мерцедес и Рейндж Роувър.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Не стига,че е по-красив и доста по-моделен ами и в пъти по-евтин от немските и английски скъпи коптори.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 1 ами за Самсунг може отдаван да ес говори в автомобилна тема,защото ,ако на някой тук не им е известно но той принадлежи на Рено и в Ю Корея автомобилите на режията са под името Смсунг 5 например е Рено Колеос,а завода се намира в гр.Бусан голям пристанищен град и то може би от над десетилетие.А по темата, китайците правят по-добрите коли,немците са на *** вече.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Защото немците не могат вече да правят телевизори както и не могат да кодят качествено и излишно усложняват всичко, заминаха си с края на техния дизел и миризливите им TDI които тормозят хората всеки божи ден!
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Ето че се случва това за което приказвах само преди седмица, когато някой питаше защо говорим за samsung и xiaomi, в автомобилен форум! Ами ето защо!