IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски кросоувър събра 20 000 поръчки за 4 часа

В разработката на AITO M7 EREV участва телекомуникационният гигант Huawei

Автомобилната марка AITO се появи съвсем наскоро, но търсенето на модела M7 EREV е много високо и надминава всички очаквания на производителя. По информация на CarNewsChina, само за първите 4 часа след пускането на кросоувъра в продажба компанията-производител е получила 20 000 поръчки.


AITO M7 EREV


AITO е сравнително нова марка, създадена съвместно от автомобилната компания Seres (Sokon) и телекомуникационният гигант Huawei, който отговаря за разработването на цялата електроника, батерии, електрически двигатели и т.н. В момента гамата на AITO се състои само от два модела - кросоувъра от среден размер M5 и по-големият M7 с дължина над 5 метра.

За разлика от много други електрически превозни средства, AITO M7 EREV има така наречения „удължител на хода“. Това е малък 1,5-литров бензинов двигател със 125 к.с., който захранва батерията. Кросоувърът ще се предлага и в стандартни електрически версии – едната е с двигател с мощност 272 к.с., а втората има два мотора, развиващи 449 к.с.


AITO M7 EREV


Вярно е, че батериите на този автомобил не могат да се похвалят с огромен капацитет - той е само 40 кВт/ч, което позволява на голямата и тежка кола да измине едва 165–195 км без презареждане (очевидно затова е решено да се направи версия с „удължител на пробега“).

Оборудването на шестместния AITO M7 EREV е богато, като дори задните седалки имат не само отопление и вентилационна система, но и масаж. В салона са инсталирани големи и красиви екрани, усъвършенствана музикална система Huawei с 19 високоговорителя с мощност 1000 Вата функция за видео разговори и др.


Още снимки на кросоувъра - вижте в галерията:


Цените на кросоувъра стартират от 319 800 юана (46 550 евро), докато топ-версия с удължител на пробега струва 379 800 юана (55 240 евро).

Снимки: CarNewsChina

0 от 500