fallback

Toyota обнови класическия Land Cruiser 70

40-годишният всъдеход си върна кръглите фарове и запази дизеловия V8

Японският производител Toyota представи вчера новия Land Cruiser Prado за Европа, както и версията на стандартния всъдеход за САЩ, където моделът не се предлагаше през последните. Едновременно с това беше разкрита и обновената версия на Land Cruiser 70 – култов модел за японската марка, който се произвежда вече близо 40 години.

Фейслифтът донесе на Land Cruiser 70 класически кръгли фарове (само сега те са LED), модерен двигател и модернизиран интериор. И най-важното - моделът ще се върне на родния си японски пазар след дълга пауза, като продажбите му ще започнат през зимата.

За Toyota Land Cruiser 70 това е второто мащабно актуализиране. Първото беше през 2007 г., когато екстериорният дизайн беше променен в стила на Land Cruiser 200. Сега той се връща към традиционния си вид с кръгли фарове, изпъкнали мигачи и голям надпис „Toyota“ на решетката, който сменя старата емблема.

В кабината се е появил нов инструментален панел с 4,2-инчов екран на бордовия компютър и многофункционален волан. Опционално за всъдехода се предлага и мултимедийна система с 6,7-инчов дисплей и поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

Списъкът с оборудване включва система за следене на маркировката, разпознаване на пътни знаци и функция за автоматично превключване на светлината от дълги към къси.

Новости има и в задвижването, като почти две десетилетия по-късно Toyota Land Cruiser 70 отново ще се предлага с автоматична скоростна кутия. Тя работи в тандем с 2,8-литровия турбодизел, познат от Prado, който развива 204 конски сили. В същото време комбинацията от предишния 4,5-литров дизелов двигател (205 к.с.) и механична скоростна кутия ще остане.

Всъдеходът ще бъде достъпен във версии с 3 и 5 врати, съответно с едноредова и двуредова кабина. Цените на модела, чийто основен пазар си остава Австралия, ще бъдат обявени по-късно.

Още снимки на обновения всъдеход - вижте в галерията:

fallback
  • #1
    Ok ( преди 9 месеца )
    Защо отпред капака са го повдигнали толкова много след като двигателите са същите и новия дизел с 4 цилиндъра е по малък от стария V8? Хубава класическа джипка която естествено пак няма да се предлага на пазарите в Европа и САЩ. Ако случайно се излъжат да я пуснат сигурно ще и сложат много висока цена и пак няма да се продава.
fallback
Последни