IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pininfarina представи и втория си модел - нестандартен SUV

Pura Vision Concept показва бъдещето на новия автомобилен производител

Компанията Automobili Pininfarina празнува своите 94 години красив и елегантен автомобилен дизайн с нов луксозен SUV, наречен Pura Vision concept. Вторият модел на марката ще дебютира по-късно този месец на Седмицата на автомобилите в Монтерей (Калифорния), като засега той е само концептуално превозно средство.


Pininfarina Pura Vision Concept


Автомобилният производител обещава, че Pura Vision наистина е поглед към следващата фаза от философията на дизайна на компанията за предстоящите модели и че нейното изцяло електрическо бъдеще няма да е скучно.

Новата концепция Pura Vision се нарича „електрическо луксозно полезно превозно средство“ или e-LUV, каквото и да означава това. По-скоро това е луксозен SUV, който обаче не прилича на нито един от моделите на пазара. Той има дълъг нос с ниско разположен капак, къси надвеси, високи калници и врати без колони, като част от тези детайли са вдъхновени от емблематичния спортен автомобил Cisitalia от 1947 г. Това е първият автомобил, включен в колекцията на Музея за модерно изкуство в Ню Йорк заради своя дизайн.


Pininfarina Pura Vision Concept


„PURA Vision е мостът от нашето настояще към една вълнуваща нова глава в историята на Automobili Pininfarina – твърди Паоло Делача, главен изпълнителен директор на компанията. - През петата си година ние вече отпразнувахме нашето уникално наследство с представянето на Battista Edizione Nino Farina. На свой ред PURA Vision предвижда едно вълнуващо бъдеще и показва какво може да се постигне, ако приложим нашите принципи на дизайн, използвани в PURA, към изцяло нов вид превозно средство.“

Отпред фаровете са скрити, като се издигат само от ултратънка технология за осветяване с нано-влакна (с дебелина под 1 мм), която служи като дневни светлини. Покривът е лъскаво черен, каросерията е Bianco Siestre Gloss, долните елементи са от въглеродни влакна и всичко се вози на 23-цолови алуминиеви джанти с бяла ивица на гумите. Гланцовият черен покрив съдържа панорамен прозорец с фиксирана централна секция с LED-осветление.


Pininfarina Pura Vision Concept


Така наречените „Lounge" врати на концепцията са закачени на панти и се отварят в три посоки, за да предложат много достъп до 2+2 места за сядане вътре, като са вдъхновени от предишния дизайн на вратите на Lancia Florida от 1950 г. Има анодизиран алуминиев колан,както и алуминиев елемент от двете страни на линията на покрива, който помага да се включат обърнати назад камери, които заменят традиционните огледала за врати. Задната част е белязана от ултратънки хоризонтални LED задни светлини.

Електрическото задвижване създава равен под с много възможности за конфигуриране. Морските препратки изобилстват, включително „плаващите" предни седалки и централната конзола. Водачът разполага с проекционен дисплей, дигитален кокпит, а таблото се обслужва от сензорен екран, който може да бъде прибран, когато не се използва. Има и интегриран охладител за вино между седалките. Детайлите от въглеродни влакна и алуминиевите спомагат за свързването на екстериора и интериора.


Още снимки на концептуалния модел -. вижте в галерията:


.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Май ще трябват четири нови странични врати - тия дълбоки вдлъбнатини с изчyквaне вероятно няма да могат да се оправят... :-)