IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 униката за по 3,5 млн. евро в чест на първия шампион във Формула 1

Електрическата хиперкола на Pininfarina получава 4 мотора и 1900 конски сили

Лимитирана серия на уникален автомобил - легендарната италианска компания Pininfarina ще произведе пет машини, като всяка от тях ще струва по 3,5 милиона евро.


Battista Edizione Nino Farina


Хиперколата Battista Edizione Nino Farina ще направи своята световна премиера в Лондон на Фестивала на скоростта в Гудууд, който ще се проведе от 13 до 16 юли. Автомобилът е посветен на Нино Фарина - първия световен шампион във Формула 1. Той е племенник на иконата в дизайнерския бизнес и основател на Pininfarina - Батиста Фарина. Новият модел трябва да послужи за трамплин за много автомобили на италианската марка, които ще се появят в бъдеще.

В английската столица Battista Edizione Nino Farina ще бъде управляван от Ник Хайфелд, бивш пилот във Формула 1, който има сериозен принос при разработването на уникалния модел. Това е второто дизайнерско издание в гамата на модела Pininfarina Battista – първото беше Battista Anniversario, която струва с 1,17 млн евро повече от стандартната Battista.


Battista Edizione Nino Farina


Всеки от петте автомобила Edizione Nino Farina се отличава с екстериорния си дизайн. Боята е Rosso Nino с контрастиращи бели покрития Bianco Sestriere и синьо Iconica Blu. Колата притежава специални алуминиеви джанти Glorioso Gold и изящни детайли, включително грабваща окото графика отстрани на каросерията „01“, която е боядисана и не е лепена.

Всеки от екземплярите също ще включва уникална алуминиева плоча на вратата, отбелязваща едно от петте най-забележителни събития з в живота и кариерата на Нино Фарина в автомобилните състезания - от неговото раждане през първия му поул-позишън до първата победа във Формула 1.


Battista Edizione Nino Farina


С 4 електрически мотора – по един за всяко колело, и батерия с капацитет 120 кВт, хиперколата разчита на 1900 к.с., като ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,86 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч. Освен това Battista Edizione Nino Farina ще бъде и най-бързо спиращият автомобил в света - от 100 до 0 км/ч за само 31 метра. Пробегът с едно зареждане е 476 км.

Хиперколата разполага с 5 режима на шофиране - спокоен, чист, енергичен, яростен и характерен. Поръчковите двуцветни интериорни характеристики включват седалка на водача, облицована с черна естествена кожа, и контрастираща пътническа седалка в бежова кожа. И двете са с тапицерия от черна алкантара и ексклузивни надписи „Nino Farina“.


Още снимки на хиперколата - вижте в галерията:


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Двг има всички предимства по бързо зареждане по голям енергиен капацитет константно ускорение по висока максимална скорост и тн.
  • #1
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Пълен смях! Антиелектриците обясняват че тези кораби на ток Не могли да спират, а един електромобил се кани да става най-бързо спиращия автомобил в света! Като между другото ще подобри рекорда на друг електромобил, поставен преди около месец когато разби 21 световни рекорда с едно ускорение до 400 и спиране до 0. На ДВГ почти не му останаха предимства, а само недостатъци! Засега единственото му предимство е ниската цена, но и това предимство се е запътило към историята.