IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen запази 5 имена за нови модели

Всички названия започват с „Т“, така че вероятно става дума за SUV и кросоувъри

Германският производител Volkswagen e регистрирал пет нови имена на модели, които могат да бъда дадени на кросоувъри, SUV или пикапи, включително и електрически, съобщава CarBuzz, като се опитва да намери обяснение на всяко едно от тях.


Volkswagen


Според информацията, Volkswagen е регистрирал в германското патентно ведомство няколко търговски имена, които може да се отнасят за бъдещи модели. Това са Tivas, Tyber, Therion, Teria, Tarokko и Taroko. Значението на всяка си има лесно обяснение, като любопитното е, че всички започват с „Т“

Както е известно, този подход към имената е запазен за кросоувърите и SUV-моделите на марката - като се започне от Tiguan и Touareg, мине се през T-Roc и T-Cross, за да се стигне до Taos и Tharu. В случая имената Tarokko и Taroko вероятно да се отнасят до концепцията Tarok представена през 2018 г. или за Националния парк Tarok в Тайван, чието име се превежда като „красив“ на местния език.

Кратките названия Tivas, Tyber и Teria би трябвало да отговарят на нещо компактно. Последното означава „свобода и радост“ на едно от наречията, използвани в Австрия. Най-агресивно звучи Therion, като това е името на примитивен хищник - митичен звяр от Откровението на свети Йоан Богослов, известно още като „Апокалипсис".

Самата регистрация на търговски наименования все още не означава нищо. Компанията може да забрави за тях в продължение на много години и да ги използва само когато се появи възможност. Не е изключено тези названия да бъдат дадени на модели от възродената марка Scout, под която VW ще произвежда SUV и пикапи, като дебютният модел ще бъде представен този година.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    raiders ( преди 8 месеца )
    Къде забравите и любимия ми Taigo. Замалко да си купя такъв.
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Много с ам смешни, катозапонат да представят новите модели и кажат "Оо, вижте логото е вече стикер!" все едно е добро нещоо. Преди се стараеха, сега слагат по-дебели лепенки. Ще взема си принтирам Лада Самара на Хондата...
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Кашон, Кутия за обувки, Кутия за обяд, СандъкЪ и Кубчето.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Много, но за сметка на това напълно безлични и безсмислени модели (специално т-рок и т- крос). Новите ще са същите глупави "сув" извращения
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До #1: Така е, има такава група, но преди това името наистина го има в Апокалипсис на Св. Йоан - в свободен превод "голям звяр"...(Не всичко започва преди 20 години и не е единствено Гугъл):)
  • #1
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Therion е име на група, тези слънчасали вагенизатори поне да си проверяват в Гугъл като избират имена или просто са решили да го откраднат!?!