IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

iPhone ще разчита предупредителните светлини на таблото на колата

Технологията на Apple ще подсказва на шофьора за появата на евентуален проблем

Със следващия ъпдейт на операционната система iOS, iPhone ще получи необичайна функция. Според един от потребителите на ресурса Reddit, който е проучил особеностите на бъдещия ъпгрейд, използвайки един от инструментите, смартфонът ще може да разпознае предупредителните светлини на таблото на автомобила и да каже на потребителя тяхното значение.


приборен панел


Новата функция ще бъде вградена в съществуващия инструмент Visual Look Up, който е способен да разпознава обекти от изображения и да предоставя информация за тях на собственика на устройството. Предполага се, че декодерът на индикаторната лампа ще помогне на собствениците на автомобили да възприемат по-подробно съобщенията от автомобилите.

На първо място, функцията е насочена към много млади шофьори или по-възрастните, които преминават към модерни автомобили, след като дълго време са карали стари коли. Тя ще им помогне бързо да реагират на случващото се и така да предотвратят евентуалния повреди по превозното средство.

По предварителни данни същият инструмент ще разпознава и иконите на бутоните в автомобила. Някои от тях може също да са непознати за неопитни шофьори, тъй като това са нови функции за първи път, като например асистенти за шофиране. Новата версия на iOS ще бъде достъпна за потребителите на Apple през септември.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Голям смех този IPhone, за 3 долара в алито са блутуут диагностики които се връзват към ОБД порта и там се вижда всичко за колата, а ако на някой не са му ясни кое какво означава простите лампички по-добре да не кара!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    те дигностиците си играят на тука има тука нема сами щели да си оправят грешките
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    "функцията е насочена към много млади шофьори или по-възрастните, които преминават към модерни автомобили" Новите автомобили вече са свързани с интернет и сами си докладват повредите в сервиза, да не говорим, че тези от по-старо поколение не ти казват каква е грешката с мигане на лампички, а направо ти я изписват. Това с изписването е от 15-20 години насам. Е колко трябва да е "модерен" този автомобил?
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Пълни глупости. Като светне, поглени в наръчника на колата, защото може да има повече от 1 причуни/значение. Ако не си сигурен, има си сервизи с уреди да четат грешката. Изобщо не си играйте дана гугъл диагностика, като някои които търсят симтоми в нета и се самодиагностицират от какво са болни. Най-вече от тъпотия