IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тактиките, които дилърите използват, за да продадат колите си

Вижте как можете да неутрализирате специалните похвати на търговците

Процесът на закупуване на нов или употребяван автомобил има много нюанси. Трябва да се пазарите с продавачите на за цената и да преговаряте с кредиторите за заем. И всичко това, докато се опитвате да сключите подходящата сделка. Грешките могат да ви костват много, така че трябва да ги сведете до минимум.

В случая търговците са специално обучени да ви вземат парите. Те развиват това умение с години и го усъвършенстват, тъй като го практикуват ежедневно. Техният опит е много по-голям от този на клиента, тъй като той си купува нова кола веднъж на 5 години (средно). И битката не е честна, така че за да я спечелите, трябва да сте наясно с някои похвати на дилърите.


Тактиките на търговците на коли, за които да внимавате (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    на мене ми направиха трика с времето и ме гониха след 3-4 часа когато си тръгнах ...и ми продадоха на. лятна цена, но дефектна кола на 3 км. след седмица разправии я смениха с друга...по добре втора ръка да си купя отколкото нова след всичко проживяно с тях...
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 8 месеца )
    Аз нова кола от тези с ризките нямам намерение да купувам никога. Особено пък последните години нито отстъпки, нито бонуси получаваш. Пазарът се обърна и клиентът наистина се моли и подмазва да му намерят някоя налична кола, а ако иска нещо конкретно - като цвят и екстри, чака няколко месеца. А и новите коли са бъкани с дефекти и освен че я чакаш полвин година, следващата полвин година ще има да висиш в сервиза а и на пътя понякога. По добре нещо на 1-2 години, таман излекувано цената е друга.
  • #5
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Юлиян ( преди 8 месеца )
    Тези пазарлъци вървяха едно време,когато имаше повече налични коли и по-малко купувачи.С влизането в дилърството вече цената е паднала с 3-4 хиляди лева.После малко пазарлъци за повече екстри и накрая цената е с 5-6 хиляди под обявената.Миналата година като реших да купувам,никакви отсъпки,7 месеца чакане.
  • #4
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    кой нормален купува автомобил от дилърства там като те видят на входа и вече са ти бръкнали в портфейла
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Хубаво е да се знаят ( преди 8 месеца )
    Е аз тия стъпки ги минавам дори когато купувам гробищарник от горубляне, камо ли ако ида за чисто нова кола в дилърството. То е ясно, че ще бъде обсъден всеки един детайл, всяка една възможност за отстъпка в цената и т. н.
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Прав сте ( преди 8 месеца )
    Направиха фейслифт на Октавия и я продават като нов модел с цена +50%...
  • #1
    27 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Проучвателно пратих няколко запитвания за нов автомобил близък до текущия който карам. Първо няма отстъпки, 100% ти се казва, 6-9 месеца срок но обаче съвсем случайно топ версията от която печелят двойно е налична доста по-рано, в някои случаи до седмици! Та за мен, взел кола за 33 хиляди преди 4 години с огромна отстъпка да дам сега 65 за новият дисплей и същата торсионна греда отзад е но го, който се връзва е слаб играч!